15 tips voor een succesvolle bezichtiging

De tip van de appeltaart in de oven kennen we allemaal wel. Toch heeft het wel wat meer voeten in aarde dan alleen een appeltaart om met jouw woning een goede eerste indruk te maken bij kijkers. Hieronder geef ik je 15 tips waar je echt iets aan hebt...

Verkoopstyling Amsterdam

15 tips om van een bezichtiging een succes te maken! 

1. Zet een paar uur voor een bezichtiging begint alle ramen open en laat jouw woning goed doorluchten zodat het in huis lekker fris ruikt tijdens de bezichtigingen. 

2. Heb je huisdieren? Haal dan alle producten van je huisdier(en) weg uit je woning. Denk hierbij aan de honden/kattenmand, kattenbak, krabpalen, etensbakjes, vogelkooien, konijnenhokken, etc. En ja... zorg er ook voor dat je huisdier tijdelijk ergens anders verblijft en niet aanwezig is tijdens de bezichtigingen. Zelf ben je gewend  aan de geur van je huisdier, maar een potentiële koper zonder huisdieren ruikt deze geur meteen.

3. Ga nog even met de stofzuiger door het huis en voeg hier eventueel een daarvoor bestemde geurcapsule toe. Een beetje waspoeder opzuigen voor je begint met stofzuigen werkt ook. Verwissel dan wel eerst de stofzuigerzak, deze mag niet te vol zijn anders werkt dit trucje niet. 

4. Dweil harde vloeren zoals plavuizen, tegels, laminaat, parket, etc. zodat deze er schoon uitzien. Het zorgt gelijk voor een frisse geur in huis.

5. Controleer altijd alle deuren, deurposten, deurklinken en keukenkastjes op vieze handen. Een sopje doet wonderen!!

6. Zorg dat het toilet schoon is en fris ruikt en verwijder de toiletborstel, het prullenbakje en de voorraad toiletrollen. Doe de deksel op de bril en doe eventueel wat toiletreiniger in de pot.

7. Wanneer je woning beschikt over inbouwapparatuur in de keuken, dan kun je ervan uitgaan dat de potentiële kopers hierin gaan kijken. Houd deze goed schoon! Denk hierbij vooral aan de koelkast, (combi)oven en vaatwasser. 

8. Ook inbouwkasten kunnen bij een bezichtiging geopend worden. Denk hierbij vooral aan voorraadkasten, kelderkasten en de meterkast. Zorg ervoor dat deze er opgeruimd en schoon uitzien.

9. Verwijder ALLE persoonlijke spullen zoals tandenborstels, shampoo, douchegel, de wasmand, etc. uit de badkamer en maak afvoerputjes en de vloer vrij van haren.

10. Maak in de slaapkamers alle bedden op (bij voorkeur hoe een verkoopstylist dit zou doen) en zorg ervoor dat alles opgeruimd is. Zorg dat er op de nachtkastjes alleen (brandende) nachtlampjes staan. Doe de gordijnen helemaal open, zodat het (zon)licht goed naar binnen schijnt.

11. Zorg dat alle lampen (denk ook aan de afzuigkap!) in het hele huis aan zijn en dat de gordijnen, vitrage, luxaflex, lamellen, etc. open zijn.

12. Doe aan de buitenkant van de woning altijd de zonneschermen en de rolluiken omhoog.

13. Zorg dat er een aangename temperatuur is in de woning (20 à 21 graden).

14. Ruim ook  de schuur/berging/garage op en probeer deze zo leeg mogelijk te tonen. Potentiële kopers willen zien dat er een auto of een fiets in past.

15. Zorg ervoor dat de tuin, het balkon of het dakterras er opgeruimd en verzorgd uitzien. Wanneer het mooi weer is op de dag van de bezichtiging, zet dan buiten de tuinset met kussens neer.

Haal meer uit je woning door verkoopstyling

Ik wens iedereen heel veel succes met de uitvoering van de tips. Mocht je écht goed de puntjes op de i willen zetten denk dan ook eens aan de mogelijkheid van verkoopstyling

Verkoopstyling gaat verder dan het opruimen van een woning en het neerzetten van wat leuke accessoires. 

Als verkoopstylist kijk ik objectief naar jouw woning door de ogen van een potentiële koper en kan ik door middel van styling de mooiste punten van jouw woning naar voren te brengen. Dit zorgt ervoor dat potentiële kopers sneller verliefd worden op jouw huis! Verkoopstyling kan ook zorgen voor meer kijkers, want ik zorg ervoor dat jouw woning aantrekkelijk oogt voor een zo groot mogelijke doelgroep. 

Een goed gestylde woning en een goede woningpresentatie levert jou geld op in de vorm van een hogere verkoopprijs. Verkoopstyling is een investering die zichzelf terugverdient!

Verkoopstyling voor & na