5 tips voor het stylen van je woonkamer

Dec 21, 2021

Het is weer lente!! Hét moment om je woonkamer te restylen. Wanneer de basis van je interieur goed is, kun je met accessoires eenvoudig meer sfeer aan je interieur toevoegen of een andere sfeer creëren.  Hoe? Met deze 5 tips gaat dat je lukken!

Zorg voor een eyecather aan de muur 

Hang een grote wanddecoratie op, kies voor een eigentijds behang of geef je muur een kleur. Stem hier je accessoires op af. Dit soort voor een geheel in het interieur. 

5 tips voor het stylen van je woonkamer

Je kunt natuurlijk kiezen voor één bepaalde woonstijl, maar blijf hier vooral niet in hangen. 

Mix & match

Je kunt natuurlijk kiezen voor één bepaalde woonstijl, maar blijf hier vooral niet in hangen. Hoe leuk is het om verschillende stijlen te combineren. Zo maak je je interieur veel meer eigen. Kies als basis een stijl die je mooi vindt en geef hier je eigen draai aan om hier elementen van andere stijlen aan toe te voegen. Mix and match óók nieuwe met oude elementen. Dit zorgt voor een veel interessanter interieur.

5 tips voor het stylen van je woonkamer

Bepaal van tevoren je kleurpallet (en hou je hieraan!)

Je hoeft je bij het kiezen van accessoires niet te beperken tot één of twee kleuren, maar doe het wel rustig aan met kleur. Maak een kleurplan van een aantal kleuren die mooi bij elkaar passen, stem hier je accessoires op af en laat deze kleuren op meerdere plekken terugkomen. Je kunt bijvoorbeeld de kleuren uit een wanddecoratie gebruiken als uitgangspunt voor de kleuren van de accessoires, maar ook kiezen voor kleuren die passen bij de kleur van de muur of hier juist een mooi contrast mee vormen voor wat meer spanning!

5 tips voor het stylen van je woonkamer.

Werk met verschillende hoogtes, groottes en vormen

Creëer speciale hoekjes en plekjes waar je accessoires bij elkaar zet. Maak er een blikvanger van in plaats van dat je overal iets neerzet. Dat laatste ziet er rommelig uit.

Door te spelen met accessoires in verschillende materialen, groottes, vormen en hoogtes zorg je voor een levendiger geheel. Het moet vooral niet lijken of je de accessoires bewust zo hebt neergezet, hoe moeilijk dat ook is. Twee of drie identieke items bij elkaar neerzetten is echt NOT DONE tegenwoordig. Wees creatief en bedenkt zelf een mooie combinatie…

5 tips voor het stylen van je woonkamer.

Zet planten neer.

Planten zijn een geweldig manier om meer kleur en sfeer te brengen in een interieur. Wil je dat de planten eruit springen? Kies dan enkele grote exemplaren of zet meerdere planten in een groepje bij elkaar. Stem de potten op elkaar af en zorg voor planten met een variatie in blad voor een interessanter geheel. Hou in je keuze voor de planten ook rekening met de kleur van de bladeren. Stem de kleur van de bladeren af op het kleurpallet van je interieur. Het is ook erg leuk om een groep planten in een bepaald thema (bijv. Ibiza stijl) bij elkaar te zetten. Zet dan planten bij elkaar die passen bij dit thema en zorg ervoor dat de pot ook in dit thema past.

5 tips voor het stylen van je woonkamer

Heb je hulp nodig bij het creëren van een sfeervol interieur? 

Ik help je er graag bij…

Neem vrijblijvend contact op

Of neem eerst even een kijkje op mijn pagina interieuradvies.

Ga naar interieuradvies

Blog

Meer tips & adviezen lezen?

Waarom sfeer zo belangrijk is wanneer je je huis gaat verkopen

Waarom sfeer zo belangrijk is wanneer je je huis gaat verkopen

Opruimen, ontspullen, foto’s opbergen, je meubels zo ruimtelijk mogelijk neerzetten. Het is allemaal belangrijk wanneer je je huis gaat verkopen. Toch is een té lege woning niet bevorderlijk voor de verkoop. Juist die vaas met bloemen, hier en daar een plant en dat...

De 5 meest gemaakte fouten bij het kiezen van kleur in je interieur

De 5 meest gemaakte fouten bij het kiezen van kleur in je interieur

Ik hou van kleur in huis. Jij ook? Kleur doet iets met je interieur en kan voor een heel andere sfeer in huis zorgen.  Maar het kiezen van een kleur voor in huis, kan ook veel twijfels en onzekerheid met zich meebrengen. Dat is niet zo gek, want er worden veel...

Hoe je een lege woning het beste verkoopt

Hoe je een lege woning het beste verkoopt

Vierkante meters verkopen Scheiden, twee huizen, overlijden, een woning die verhuurd is geweest. Er zijn genoeg redenen te bedenken waardoor een ooit geliefd, bewoond huis leeg komt te staan. Je zou in eerste instantie denken: ‘Mooi, dan kun je de...