Verkoopstyling

Waarom kiezen voor verkoopstyling?

De eerste indruk, is de belangrijkste indruk! 

Zo werkt dat ook met het verkopen van een huis. De eerste interesse in jouw woning wordt gewekt door het bekijken van de foto’s op Funda of andere verkoopsites. Wordt jouw woning niet goed gepresenteerd, kunnen mensen zich niet voorstellen om in jouw woning te wonen. Lijkt jouw woning té donker of klein? Dan klikken potentiële kopers jouw woning weg zonder een bezichtiging aan te vragen. Het woningaanbod is immers groot genoeg.

Waarom investeren in een woning die je toch gaat verkopen?

Zeker in de huidige woningmarkt hier in Haarlem, waarin de meeste woningen toch wel worden verkocht, is dit iets wat veel mensen zich afvragen. Toch is verkoopstyling die relatief kleine investering meer dan waard. 

Waarom? Omdat je het geld wat je uitgeeft aan verkoopstyling, waarschijnlijk ruimschoots gaat terugverdienen met de verkoopprijs van je woning! Wat is een paar honderd euro, wanneer jouw woning daarna misschien wel €10.000,- meer opbrengt!

De meeste woningen die voor de verkoop worden gestyled, krijgen van de makelaar een hogere waardebepaling toegekend, dus de kans is groot dat jij je woning daarna voor een hogere verkoopprijs verkoopt. Ook trekken woningen die op Funda goed gepresenteerd worden voor de verkoop, meer kijkers naar de woning. Hoe meer potentiële kopers interesse tonen in jouw woning, hoe groter de kans dat meerdere mensen een bod uitbrengen. Dit maakt jouw positie in de onderhandelingen over de vraagprijs een stuk sterker

verkoopstyling: waarom de eerste indruk zo belangrijk is...
Mijn woning heeft geen verkoopstyling nodig

De kans is groot dat jij niet meer objectief naar het interieur van jouw woning kunt kijken. Weet jij hoe je de mooiste punten van jouw woning kunt benadrukken? Hoe mooi jij je woning ook hebt ingericht, wanneer dit niet de smaak is van een potentiële koper kan deze zich geen voorstelling maken van zijn of haar meubels in jouw huis. Wanneer op de foto's niet duidelijk is welke mooie eigenschappen jouw woning heeft of hoe ruim en licht jouw woning is, dan haken mensen snel af. 

Als verkoopstylist kan ik wél objectief naar jouw woning kijken door de ogen van een potentiële koper en weet ik hoe ik de pluspunten, waar een potentiële koper op valt kan benadrukken. Afhankelijk van jouw woning kan dit met enkele kleine veranderingen snel voor elkaar zijn, soms vraagt dit meer tijd. Toch heb ik de meeste woningen binnen één dag klaar voor de verkoop.

Verkoopstyling, hoe werkt dat?

Nadat een vrijblijvend intakegesprek waarin ik jouw woning kom bekijken, bespreken we welk pakket het best past bij jouw wensen en jouw woning. Hierna maak ik een plan van aanpak en maken we een afspraak wanneer ik de verkoopstyling kom uitvoeren. Iedere ruimte in jouw huis wordt aangepakt, voor het allerbeste resultaat.

Alle ruimtes worden neutraal gemaakt, storende objecten worden weg gehaald en sfeerverhogende elementen in de vorm van accessoires worden toegevoegd. Ik maak bij verkoopstyling zoveel mogelijk gebruik van jouw eigen meubels en accessoires, om de kosten voor verkoopstyling zo laag mogelijk te houden. 

Tijdens de verkoopstyling hoef jij niet in de woning aanwezig te zijn (mag wel natuurlijk).

Wanneer je alleen advies wilt over hoe jij zelf je woning klaar kunt maken voor de verkoop, dan kies je voor het DIY pakket. In 1 à 1,5 uur geef ik je bij jou thuis adviezen en tips hoe jij je woning zo goed mogelijk kunt presenteren voor de verkoop.. 

Waarom kiezen voor Huiswerk?

In tegenstelling tot andere verkoopstylisten in Haarlem en de regio Haarlem, geef ik jou de keuze uit verschillende pakketten. Zo is er voor iedere woning en ieder budget een passende optie.

Naast gecertificeerd verkoopstylist, ben ik ook gecertificeerd woningfotograaf. Na verkoopstyling van jouw woning, kan ik direct een fotoreportage maken en kan jouw woning een paar dagen later al op Funda staan. De meeste woningen heb ik binnen één dag gestyled en gefotografeerd. Wanneer je kiest voor een verkoopstyling totaal pakket, krijg je deze fotoreportage zelfs helemaal gratis!

Verkoopstyling: voor & na

Verkoopstyling is ideaal wanneer...

 •  je alle kamers in je woning snel en goed gepresenteerd wilt hebben voor de verkoop.
 • je hier zo min mogelijk tijd aan wilt besteden.
 • je zelf geen tijd hebt om je woning verkoopklaar te maken.
 • je een zó groot mogelijke doelgroep potentiële kopers wilt aanspreken met jouw woning.
 • je je woning voor de allerhoogste prijs wilt verkopen.
 • je iemand zoekt die het verkoopklaar maken van je woning je uit handen neemt.
 • je zelf niet meer objectief naar de inrichting van je woning kunt kijken.
 • je zelf niet weet hoe je de pluspunten van je woning kunt benadrukken.
 • je een gedateerde woning uit bijvoorbeeld een erfenis gaat verkopen.
 • je weet dat jouw inrichting er niet één is die veel mensen zal aanspreken. 
 • je wilt dat jouw woning een hogere waardebepaling krijgt toegekend door de makelaar. 
 • je woning al een tijd in de verkoop staat en je iets goedkopers wilt proberen dan het verlagen van de vraagprijs met duizenden euro's.