Hoe je een lege woning het beste verkoopt

Dec 21, 2021

Vierkante meters verkopen

Scheiden, twee huizen, overlijden, een woning die verhuurd is geweest. Er zijn genoeg redenen te bedenken waardoor een ooit geliefd, bewoond huis leeg komt te staan.

Je zou in eerste instantie denken: ‘Mooi, dan kun je de oppervlakte goed zien’ of ‘Hè lekker, dat 100 jaar oude interieur van oma kan eruit’. Want een huis verkopen is in principe natuurlijk gewoon het verkopen van vierkante meters. Toch?
Maar is een leeg huis echt beter verkoopbaar?

meubelverhuur Amsterdam - voor meubilering
meubelverhuur Amsterdam - na meubilering

Past onze bank hier wel?

Om gelijk antwoord te geven op de vraag of een huis leeg beter verkoopbaar is: nee! Een leeg huis is niet beter verkoopbaar want… Sfeer verkoopt! Ik durf zelfs te beweren dat je je woning voor een hogere prijs verkoopt, wanneer je deze laat inrichten voor de verkoop. 

Dus prima als een huis leeg komt, maar zet er dan alsjeblieft een goed interieur in. Zet het niet meteen (weer) bomvol, maar doseer het, zodat je inderdaad die te verkopen vierkante meters nog goed ziet, maar er tegelijk een fijne sfeer neerzet. Kies voor iets van deze tijd, wat een groot publiek aanspreekt.

Uit onderzoek blijkt dat veel mensen er moeite mee hebben om hun eigen spullen in een ander huis te visualiseren. Past onze bank hier wel? Wat is de handigste opstelling? Het is lastig om afmetingen in te schatten als je geen referentie hebt. En zonder spullen, valt die referentie weg. Door een fijn interieur neer te zetten, zijn deze vragen alvast beantwoord en is het makkelijker de woning in gedachten in te richten naar je eigen smaak. 

De reactie van de verkoper maakt mij trots. Hij schreef: complimenten voor de manier waarop het huis is ingericht, het ziet er prachtig en een stuk ruimer uit. Ik heb bij de verkoop écht het verschil gemerkt.”

Dit verhaal staat niet op zich. Bijna alle leegstaande woningen, worden na meubilering snel en succesvol verkocht.

Mensen hebben er moeite mee om hun eigen spullen in een ander huis te visualiseren. Door een woning tijdelijk in te richten worden veel vragen alvast beantwoord en is het makkelijker de woning in gedachten in te richten naar je eigen smaak. 

Dus: liever een neutrale, keurige bank tegen de wand, waar de verkleuringen van de schilderijen nog zichtbaar zijn, dan die oude versleten bank laten staan. De nette bank oogt veel beter. Eigenlijk vallen zo de minder mooie punten weg door het goede gevoel wat de kamer uitstraalt door het sfeervolle interieur. Wat ik ook wel eens doe: ik creëer een oase in een verder aftands huis. Zo laat ik de potentie zien; hoe het kàn zijn, zodat potentiële kopers alsnog verliefd worden op het, op eerste oog niet zo’n mooi, huis.

Goed idee! Maar hoe? 

Overtuigd? Dan rijst nu de vraag: hoe komen we in vredesnaam aan een leuk, tijdloos interieur? Je kunt moeilijk je eigen inboedel in het huis van je overleden oma neerzetten of zelf tijdelijk in een leeg huis gaan wonen. Alles aanschaffen zou ook zonde zijn van het geld; daar gaat de overwaarde of erfenis! En dan hebben we het nog niet eens over de moeite van het uitzoeken, levertijden, plaatsing en het stylen. Gelukkig is daar de verkoopstyliste! Ik regel alles: ik zorg ervoor dat alle ruimtes in jouw woning binnen no-time sfeervol ingericht zijn. Nu alleen nog mooi op de foto en het huis kan zo Funda op!

meubelverhuur Haarlem - voor meubilering
meubelverhuur Haarlem - na meubilering

Meubelverhuur? Hoe werkt dat?

Met echte meubels en accessoires, die voor zoveel mogelijk sfeer zorgen, wordt jouw woning helemaal ingericht en gestyled voor de verkoop. Dit wordt gedaan met een neutrale, eigentijdse en sfeervolle inrichting. De woning wordt geheel voor je ingericht, gestyled en na verkoop weer leeggehaald. Na inrichting is jouw woning klaar voor de fotoshoot en bezichtigingen.  Kopers krijgen nu een goed beeld van de mogelijkheden van jouw woning, minpunten vallen minder op en de woning wordt sneller en vaak voor een hogere prijs verkocht.

Laat zien hoe het kan zijn!! 

meubelverhuur Amsterdam - voor meubilering
meubelverhuur Amsterdam - na meubilering

Een voorbeeld uit de praktijk

In september heb ik een leegstaande woning in het centrum van Haarlem ingericht. Woningen gaan momenteel als warme broodjes over de toonbank, maar deze woning stond al enkele weken te koop. Het werd goed bekeken op Funda, maar er werd geen enkele keer een bezichtiging aangevraagd. De makelaar heeft mij toen gevraagd mee te denken over een oplossing en ik heb vervolgens de gehele woning voorzien van meubels en smaakvolle accessoires. Ook de keuken en badkamer kregen meer sfeer door toevoeging van slechts een aantal accessoires. Met de nieuwe inrichting, foto’s en een nieuwe vermelding op Funda was de woning binnen 1 week verkocht!

De reactie van de verkoper maakt mij trots. Hij schreef: complimenten voor de manier waarop het huis is ingericht, het ziet er prachtig en een stuk ruimer uit. Ik heb bij de verkoop écht het verschil gemerkt.”

Dit verhaal staat niet op zich. Bijna alle leegstaande woningen, worden na meubilering snel en succesvol verkocht.

Maak direct een vrijblijvende afspraak

Blog

Meer tips & adviezen lezen?

Waarom sfeer zo belangrijk is wanneer je je huis gaat verkopen

Waarom sfeer zo belangrijk is wanneer je je huis gaat verkopen

Opruimen, ontspullen, foto’s opbergen, je meubels zo ruimtelijk mogelijk neerzetten. Het is allemaal belangrijk wanneer je je huis gaat verkopen. Toch is een té lege woning niet bevorderlijk voor de verkoop. Juist die vaas met bloemen, hier en daar een plant en dat...

5 tips voor het stylen van je woonkamer

5 tips voor het stylen van je woonkamer

Het is weer lente!! Hét moment om je woonkamer te restylen. Wanneer de basis van je interieur goed is, kun je met accessoires eenvoudig meer sfeer aan je interieur toevoegen of een andere sfeer creëren.  Hoe? Met deze 5 tips gaat dat je lukken! Zorg voor een...

De 5 meest gemaakte fouten bij het kiezen van kleur in je interieur

De 5 meest gemaakte fouten bij het kiezen van kleur in je interieur

Ik hou van kleur in huis. Jij ook? Kleur doet iets met je interieur en kan voor een heel andere sfeer in huis zorgen.  Maar het kiezen van een kleur voor in huis, kan ook veel twijfels en onzekerheid met zich meebrengen. Dat is niet zo gek, want er worden veel...