Dit zijn de meest gemaakte fouten bij verkoopstyling

Mar 14, 2024
Home » Blogs » Verkoopstyling » Dit zijn de meest gemaakte fouten bij verkoopstyling

Bij het verkopen van een woning is een goede presentatie van groot belang. Toch zie ik als vastgoedstyliste vaak dezelfde fouten bij het presenteren van woningen voor de verkoop. En dat snap ik heel goed, de lijn tussen goed en fout is dun. Je wil een neutrale opgeruimde woning laten zien die nog wel sfeervol en huiselijk is en daarbij zo groot en licht mogelijk oogt. Fouten kunnen daarom snel gemaakt worden en dat is natuurlijk zonde. Daarom bespreek ik in deze blog veelvoorkomende fouten, zodat jij ze kunt vermijden bij de verkoop van jouw woning.

Een te volle woning

Een van de meest voorkomende fouten is het vullen van een ruimte met te veel meubels. Dit kan de ruimte juist rommelig doen lijken en visueel kleiner maken. Kies daarom voor een minimalistische benadering en beperk het aantal meubelstukken. Let daarbij ook op het neerzetten van de meubels en zorg dat er ruimte tussen de meubels is. Zo laat je diepte zien en lijkt de ruimte groter. En dat willen potentiële kopers natuurlijk zien!

Een te kale woning

Tegelijkertijd is het belangrijk om de woning niet te kaal te presenteren. Hoewel minimalisme belangrijk is, moet de ruimte ook uitnodigend en warm aanvoelen. Potentiële kopers moeten zich tijdens een bezichtiging thuis voelen en zichzelf in die knusse zithoek zien zitten. Daarom is het naast het plaatsen van de juiste meubels ook belangrijk om accessoires toe te voegen. Denk aan kussens, wanddecoratie, gordijnen en planten. Hiermee voeg je meteen sfeer toe aan de ruimte.

Te veel prullaria

Een andere valkuil is het gebruik van te veel prullaria. Denk aan souveniertjes of kleine spulletjes die over de jaren verzameld zijn. Logisch dat die in jouw huis staan, maar tijdens de verkooppresentatie kun je ze beter even opruimen. Accessoires spelen een belangrijke rol bij het stylen van een woning, maar overdaad kan de ruimte eerder rommelig dan sfeervol maken. Kies daarom voor enkele grote, opvallende accessoires die de aandacht trekken en de ruimte karakter geven.

Te kleine meubels voor de ruimte

Het gebruik van te kleine meubels kan ook een probleem zijn, waardoor de ruimte rommelig en onevenwichtig lijkt. Zorg ervoor dat de meubels in verhouding zijn tot de grootte van de kamer en elkaar. Hiermee laat je zien wat de mogelijkheden zijn in de ruimte. Potentiële kopers zien uiteraard liever een grote zit- of eethoek dan een kleine opgepropte. Door voor bij de ruimte gepaste meubels te kiezen, creëer je een mooie balans in de ruimte.

Gesloten zicht en looplijnen

Daarnaast is het belangrijk om zicht- en looplijnen open te houden. Het blokkeren van deze lijnen kan een ruimte donkerder en kleiner laten lijken dan hij werkelijk is. Zorg voor een open flow in de ruimte en vermijd het plaatsen van meubels, hanglampen of planten die het natuurlijke licht blokkeren of de doorgang belemmeren.

Een onlogische indeling

Tot slot kan een onlogische indeling de functionaliteit van de ruimte belemmeren. Zorg ervoor dat de indeling van de meubels de natuurlijke verkeersstromen niet belemmert en dat elke ruimte een duidelijke functie heeft. Denk bijvoorbeeld na over de locatie van de eethoek ten opzichte van de keuken.

Woning op zijn best

Verkoopstyling draait om het presenteren van de woning op zijn best, zodat potentiële kopers zich direct thuis voelen. Door de veelgemaakte fouten uit deze blog te vermijden, vergroot je de kans dat je woning snel en voor een goede prijs wordt verkocht.

Ik help je graag om van jouw huis een ruime en lichte eyecatcher te maken waar de bezichtigingen binnenstromen. Neem contact met mij op door op de volgende link te klikken en ik kom graag bij je langs!

Ja, ik wil graag professionele styling hulp!

Blog

Meer tips & adviezen lezen?

Het perfecte huis voor de juiste doelgroep

Het perfecte huis voor de juiste doelgroep

Het geheim achter een succesvolle verkoop ligt in het begrijpen van je potentiële kopers. Voordat je jouw huis op de markt brengt, is het belangrijk om te bepalen wie de ideale koper zou kunnen zijn. Vervolgens is het belangrijk om je woning naar deze doelgroep in te...

5 tips om je slaapkamer verkoopklaar te maken

5 tips om je slaapkamer verkoopklaar te maken

Bij het verkoopklaar maken van een woning, richt ik mij altijd op de gehele woning. Een woning moet er van top tot teen goed uitzien en voelen voor een optimale verkoop. Daarom is het essentieel om ook de slaapkamer aandacht te geven tijdens het verkoopklaar maken van...

De toekomst van vastgoedstyling

De toekomst van vastgoedstyling

In onze snel evoluerende wereld is het niet verwonderlijk dat nieuwe technologieën en trends ook in de vastgoedwereld de kop opsteken. Vastgoedbedrijven maken steeds vaker gebruik van technologieën om virtuele rondleidingen te geven. Hierdoor is het voor potentiële...