Zo gaat meubelverhuur in zijn werk

Apr 3, 2023
Home » Blogs » Meubelverhuur » Zo gaat meubelverhuur in zijn werk

Dat een lege woning minder goed wordt verkocht dan een gemeubileerde woning is een feit. Meubels geven een woning sfeer en laten de verschillende ruimtes in een woning daarbij ook nog eens groter lijken. Door het laten zien van een ingerichte woning neem je twijfels bij potentiële kopers weg en laat je hen zien hoe de ruimtes ingedeeld kunnen worden zodat zij zichzelf al helemaal in het nieuwe huis zien zitten.

Maar wat nou als jouw te verkopen huis (deels) leeg staat? Dat kan bijvoorbeeld komen doordat de meubels al naar het nieuwe huis zijn verhuisd of omdat het huis eerder verhuurd is geweest. Wat de reden ook is, er is een oplossing. Namelijk meubelverhuur. Jouw woning wordt fotoshoot- en bezichtigingklaar gemaakt en na de verkoop worden alle spullen weer opgehaald. Geen extra werk voor jou, wel grotere kans op een snelle verkoop van jouw woning met een maximaal rendement.

Zo gaat meubelverhuur in zijn werk

Om je een beeld te geven van hoe meubelverhuur in zijn werk gaat, deel ik de stappen hieronder. Van de eerste afspraak tot het moment dat jouw woning verkocht is.

1. Opnamebezoek

De eerste stap is het moment dat ik langs kom in de woning die de verkoop in gaat. Ik kijk naar de mogelijkheden van de woning en let hierbij onder andere op lichtinval, indeling en inrichting. Elke meubilering die ik doe is maatwerk. Ik kijk wat een ruimte nodig heeft, en welke doelgroep potentiële kopers je wilt aanspreken en pas daar mijn styling op aan. Dat doe ik zodat potentiële kopers goed de mogelijkheden van een ruimte of een huis zien.

2. Offerte

Nadat ik langs ben geweest maak ik een offerte op. De offerte is inclusief de meubels en accessoires die nodig zijn om de woning in te richten, het transport, professionele styling van de woning en de meubelhuur voor een periode van 2 maanden. Akkoord met de offerte? Dan plannen we een datum waarop ik de woning kom inrichten. Omdat ik een loods vol heb met eigen meubels en accessoires kan ik snel schakelen. Dit kan bijna altijd binnen 1 a 2 weken.

3. Styling

Het leukste gedeelte! Op de afgesproken datum breng ik samen met mijn verhuisteam de inboedel en direct daarna richt ik de woning in en zorg voor een sfeervolle styling. Jouw woning wordt binnen 1 dag fotoshoot- en bezichtiging klaar opgeleverd. De afspraak met de fotograaf kan van tevoren dus al gemaakt worden zodat jouw woning snel online kan.

4. Ophalen

Zodra de woning is verkocht, plannen we een datum waarop ik de meubels en accessoires weer kom inpakken en meenemen. De meubels en accessoires die zijn neergezet kunnen gedurende de verkooptijd blijven staan. Je huurt de meubels standaard voor 2 maanden, mocht je de meubels iets langer nodig hebben dan verlengen we de huurperiode gewoon met een maandje. 

Waarom kiezen voor Huiswerk vastgoedstyling?

Met Huiswerk Vastgoedstyling werk je met een professionele en enthousiaste styliste die ervoor zorgt dat jouw huis met maximaal rendement wordt verkocht. En doordat ik mijn meubels en accessoires in eigen beheer heb, kan ik snel schakelen en is jouw woning al binnen 1 dag ingericht met als resultaat een aantrekkelijk gepresenteerde woning die veel mensen zal aanspreken.

Ben jij in het bezit van een leegstaande woning of modelwoning? Dan richt ik deze graag voor je in met mijn eigen mix van meubels en accessoires. De complete woning wordt vakkundig gestyled en aangekleed met gordijnen, wanddecoratie, meubels en diverse smaakvolle accessoires.

Benieuwd of en hoe ik je kan helpen met het meubileren van jouw huis? Ik kom graag bij je langs en dan maken we samen een plan. Neem contact met mij op voor het maken van een afspraak.

Blog

Meer tips & adviezen lezen?

Zo maak je de perfecte eerste indruk op Funda

Zo maak je de perfecte eerste indruk op Funda

Bij het verkopen van een woning is de eerste indruk cruciaal. De meeste potentiële kopers bekijken als eerste de fotoreportage op Funda, en vaak bepalen deze beelden of er wel of geen interesse is voor een bezichtiging. Daarom is het essentieel om te zorgen voor mooie...

Hoe verkoopstyling stap voor stap in zijn werk gaat

Hoe verkoopstyling stap voor stap in zijn werk gaat

Gaat jouw huis binnenkort in de verkoop en denk je eraan om jouw woning professioneel te laten stylen voor de verkoop? Lees dan dit blog waarin ik je meeneem door de stappen die we bij Huiswerk vastgoedstyling doorlopen jouw woning klaar te maken voor een optimale...

Het perfecte huis voor de juiste doelgroep

Het perfecte huis voor de juiste doelgroep

Het geheim achter een succesvolle verkoop ligt in het begrijpen van je potentiële kopers. Voordat je jouw huis op de markt brengt, is het belangrijk om te bepalen wie de ideale koper zou kunnen zijn. Vervolgens is het belangrijk om je woning naar deze doelgroep in te...