Zo gaat meubelverhuur in zijn werk

Apr 3, 2023
Home » Blogs » Meubelverhuur » Zo gaat meubelverhuur in zijn werk

Dat een lege woning minder goed wordt verkocht dan een gemeubileerde woning is een feit. Meubels geven een woning sfeer en laten de verschillende ruimtes in een woning daarbij ook nog eens groter lijken. Door het laten zien van een ingerichte woning neem je twijfels bij potentiële kopers weg en laat je hen zien hoe de ruimtes ingedeeld kunnen worden zodat zij zichzelf al helemaal in het nieuwe huis zien zitten.

Maar wat nou als jouw te verkopen huis (deels) leeg staat? Dat kan bijvoorbeeld komen doordat de meubels al naar het nieuwe huis zijn verhuisd of omdat het huis eerder verhuurd is geweest. Wat de reden ook is, er is een oplossing. Namelijk meubelverhuur. Jouw woning wordt fotoshoot- en bezichtigingklaar gemaakt en na de verkoop worden alle spullen weer opgehaald. Geen extra werk voor jou, wel grotere kans op een snelle verkoop van jouw woning met een maximaal rendement.

Zo gaat meubelverhuur in zijn werk

Om je een beeld te geven van hoe meubelverhuur in zijn werk gaat, deel ik de stappen hieronder. Van de eerste afspraak tot het moment dat jouw woning verkocht is.

1. Opnamebezoek

De eerste stap is het moment dat ik langs kom in de woning die de verkoop in gaat. Ik kijk naar de mogelijkheden van de woning en let hierbij onder andere op lichtinval, indeling en inrichting. Elke meubilering die ik doe is maatwerk. Ik kijk wat een ruimte nodig heeft, en welke doelgroep potentiële kopers je wilt aanspreken en pas daar mijn styling op aan. Dat doe ik zodat potentiële kopers goed de mogelijkheden van een ruimte of een huis zien.

2. Offerte

Nadat ik langs ben geweest maak ik een offerte op. De offerte is inclusief de meubels en accessoires die nodig zijn om de woning in te richten, het transport, professionele styling van de woning en de meubelhuur voor een periode van 2 maanden. Akkoord met de offerte? Dan plannen we een datum waarop ik de woning kom inrichten. Omdat ik een loods vol heb met eigen meubels en accessoires kan ik snel schakelen. Dit kan bijna altijd binnen 1 a 2 weken.

3. Styling

Het leukste gedeelte! Op de afgesproken datum breng ik samen met mijn verhuisteam de inboedel en direct daarna richt ik de woning in en zorg voor een sfeervolle styling. Jouw woning wordt binnen 1 dag fotoshoot- en bezichtiging klaar opgeleverd. De afspraak met de fotograaf kan van tevoren dus al gemaakt worden zodat jouw woning snel online kan.

4. Ophalen

Zodra de woning is verkocht, plannen we een datum waarop ik de meubels en accessoires weer kom inpakken en meenemen. De meubels en accessoires die zijn neergezet kunnen gedurende de verkooptijd blijven staan. Je huurt de meubels standaard voor 2 maanden, mocht je de meubels iets langer nodig hebben dan verlengen we de huurperiode gewoon met een maandje. 

Waarom kiezen voor Huiswerk vastgoedstyling?

Met Huiswerk Vastgoedstyling werk je met een professionele en enthousiaste styliste die ervoor zorgt dat jouw huis met maximaal rendement wordt verkocht. En doordat ik mijn meubels en accessoires in eigen beheer heb, kan ik snel schakelen en is jouw woning al binnen 1 dag ingericht met als resultaat een aantrekkelijk gepresenteerde woning die veel mensen zal aanspreken.

Ben jij in het bezit van een leegstaande woning of modelwoning? Dan richt ik deze graag voor je in met mijn eigen mix van meubels en accessoires. De complete woning wordt vakkundig gestyled en aangekleed met gordijnen, wanddecoratie, meubels en diverse smaakvolle accessoires.

Benieuwd of en hoe ik je kan helpen met het meubileren van jouw huis? Ik kom graag bij je langs en dan maken we samen een plan. Neem contact met mij op voor het maken van een afspraak.

Blog

Meer tips & adviezen lezen?

5 tips om je slaapkamer verkoopklaar te maken

5 tips om je slaapkamer verkoopklaar te maken

Bij het verkoopklaar maken van een woning, richt ik mij altijd op de gehele woning. Een woning moet er van top tot teen goed uitzien en voelen voor een optimale verkoop. Daarom is het essentieel om ook de slaapkamer aandacht te geven tijdens het verkoopklaar maken van...

De toekomst van vastgoedstyling

De toekomst van vastgoedstyling

In onze snel evoluerende wereld is het niet verwonderlijk dat nieuwe technologieën en trends ook in de vastgoedwereld de kop opsteken. Vastgoedbedrijven maken steeds vaker gebruik van technologieën om virtuele rondleidingen te geven. Hierdoor is het voor potentiële...

Waarom vastgoedstyling werkt: het psychologische aspect

Waarom vastgoedstyling werkt: het psychologische aspect

Bij vastgoedstyling draait het niet alleen om een paar meubels en wat decoratie. Het gaat om het sturen van het onderbewuste van potentiële kopers. Ja, je leest het goed, met vastgoedstyling worden potentiële kopers een klein beetje voor de gek gehouden. Door een...