Zo maak je de perfecte eerste indruk op Funda

Jul 8, 2024
Home » Blogs » Verkoopstyling » Zo maak je de perfecte eerste indruk op Funda

Bij het verkopen van een woning is de eerste indruk cruciaal. De meeste potentiële kopers bekijken als eerste de fotoreportage op Funda, en vaak bepalen deze beelden of er wel of geen interesse is voor een bezichtiging. Daarom is het essentieel om te zorgen voor mooie en professionele foto’s van je woning. Hoe je ervoor zorgt dat jouw woning eruit springt op Funda? In dit blog lees je de meest voorkomende missers en hoe je die kunt vermijden.


Een te vol of leeg huis

Een veelgemaakte fout bij het fotograferen van een woning is het interieur te vol of te leeg te maken. Een overvol huis kan rommelig en benauwd overkomen, terwijl een te lege woning kil en onpersoonlijk kan aanvoelen. Hier wil je dus een balans in vinden. Hoe je dat doet? Haal overbodige meubels en accessoires weg. Zo hoef je in een woonkamer alleen maar een (ruime) zit- en een eethoek te laten zien met eventueel een kast of een dressoir. Extra tafeltjes, kasten of losse stoelen zorgen ervoor dat de ruimte propperig en vol aanvoelt.

Zorg er wel voor dat de ruimte gezellig en bewoond lijkt. Dat doe je vooral met accessoires. Hang wanddecoratie aan de muur, leg sierkussen op de bank en zet een mooie vaas met bloemen op de eettafel.


Een te rommelige presentatie

Hoewel accessoires sfeer en levendigheid toevoegen aan een woning, is het ook weer niet de bedoeling om hierin te overdrijven. Te veel (kleine) accessoires kunnen een rommelige indruk geven en afleiden van de daadwerkelijke ruimte. Kies liever voor een paar grotere, stijlvolle accessoires die de ruimte accentueren zonder te overheersen. Denk aan een mooie grote vaas met een paar bloemen of bladeren voor in de vensterbank of een grote plant tegen de muur.

Daarnaast is het goed om spullen die direct op de grond staan of liggen als eerste op te ruimen om een rommelige presentatie te voorkomen. Denk aan een poef in de zithoek, een mand met tijdschriften en dekens of kabels en snoeren.

 

Een te persoonlijk huis

Een huis vol met persoonlijke spullen is ook een veelvoorkomende fout. Je maakt het op deze manier voor een stuk moeilijker voor potentiële kopers om zichzelf in de woning te zien wonen. Verwijder daarom alle vakantie, familie en andere gezellige foto’s en souvenirs. Maar denk ook na over opvallende kunstwerken en unieke verzamelingen. Daarbij wil je ook niet op funda xxx terechtkomen natuurlijk! Kies in plaats daarvan voor neutrale kleuren en decoraties die een breed publiek aanspreken. Een woning moet als een blanco canvas aanvoelen, waar kopers hun eigen stempel op kunnen drukken.

 

Laatste tip: consistentie tussen foto’s en de bezichtigingen

Een belangrijke laatste tip is om ervoor te zorgen dat de woning er ongeveer hetzelfde uitziet op de foto’s als in het echt. Niets is teleurstellender voor een potentiële koper dan aankomen bij een lege woning terwijl op de foto’s meubels staan.

Door deze tips in toe te passen kan je veelvoorkomende missers vermijden en vergroot je de kans op een succesvolle verkoop aanzienlijk. Professionele vastgoedstyling en fotografie kunnen het verschil maken tussen een woning die snel verkocht wordt en een woning die maandenlang te koop blijft staan. Investeer in een goede presentatie en zorg ervoor dat jouw woning eruit springt op Funda!

Styling hulp nodig?

Kan je wel een laatste stylisten oog gebruiken die meekijkt vlak voordat de fotoreportage wordt gemaakt? Dat kan! Ik kom graag een uurtje langs vlak voordat de foto’s gemaakt worden om de styling puntjes op de ‘i’ te zetten. Wil je de styling helemaal uit handen geven? Ook dat kan! In het geval van een verkoopstyling kom ik een dagdeel bij jou thuis om de woning te restylen. Dat kan gewoon met jouw eigen meubels en accessoires maar ik kan ook een accessoire pakket voor je meenemen voor net dat beetje extra sfeer in huis.

Neem contact met mij op via onderstaande link voor meer informatie en prijzen.

Ik ben geïnteresseerd in verkoopstyling voor mijn huis!

Blog

Meer tips & adviezen lezen?

Hoe verkoopstyling stap voor stap in zijn werk gaat

Hoe verkoopstyling stap voor stap in zijn werk gaat

Gaat jouw huis binnenkort in de verkoop en denk je eraan om jouw woning professioneel te laten stylen voor de verkoop? Lees dan dit blog waarin ik je meeneem door de stappen die we bij Huiswerk vastgoedstyling doorlopen jouw woning klaar te maken voor een optimale...

Het perfecte huis voor de juiste doelgroep

Het perfecte huis voor de juiste doelgroep

Het geheim achter een succesvolle verkoop ligt in het begrijpen van je potentiële kopers. Voordat je jouw huis op de markt brengt, is het belangrijk om te bepalen wie de ideale koper zou kunnen zijn. Vervolgens is het belangrijk om je woning naar deze doelgroep in te...

Dit zijn de meest gemaakte fouten bij verkoopstyling

Dit zijn de meest gemaakte fouten bij verkoopstyling

Bij het verkopen van een woning is een goede presentatie van groot belang. Toch zie ik als vastgoedstyliste vaak dezelfde fouten bij het presenteren van woningen voor de verkoop. En dat snap ik heel goed, de lijn tussen goed en fout is dun. Je wil een neutrale...