Hoe verkoopstyling stap voor stap in zijn werk gaat

May 23, 2024
Home » Blogs » Verkoopstyling » Hoe verkoopstyling stap voor stap in zijn werk gaat

Gaat jouw huis binnenkort in de verkoop en denk je eraan om jouw woning professioneel te laten stylen voor de verkoop? Lees dan dit blog waarin ik je meeneem door de stappen die we bij Huiswerk vastgoedstyling doorlopen jouw woning klaar te maken voor een optimale verkoop.

Als je benieuwd bent wat verkoopstyling is en hoe het werkt, lees dan een van mijn eerdere blogs ‘De meerwaarde van verkoopstyling’ of ‘Waarom vastgoedstyling werkt: het psychologische aspect’.

Stap 1: De intake

Omdat geen woning hetzelfde is, begint een verkoopstyling met een intake bij jou thuis. Tijdens deze eerste ontmoeting bekijk ik jouw woning door de ogen van een potentiële koper. Hierbij let ik op de pluspunten en mogelijkheden van de woning en pas ik mijn styling hierop aan. Elke styling die we bij Huiswerk vastgoedstyling doen is uniek en aangepast op de woning en de bijbehorende doelgroep.

Daarnaast bespreken we tijdens de intake wat er weggehaald kan worden uit de woning of nog aangepast moet worden. Dit zijn bijvoorbeeld dingen die potentiële kopers kunnen afleiden, zoals persoonlijke spullen en een teveel aan losse spullen. Maar het kan ook zijn dat ik je adviseer om toch nog een muur in een meer neutrale kleur te verven. Dit alles om de woning zo neutraal en ruimtelijk mogelijk te maken voor een optimale verkoop.

Wanneer je je huis volledig wilt laten inrichten voor de verkoop, maak ik eerst een vrijblijvende offerte op basis van de grootte van de woning. Uiteraard kom ik daarna graag nog even langs om de woning te bekijken, ter voorbereiding op de styling.

Stap 2: Offerte en datum

Na de intake stuur ik een op maat gemaakte offerte toe. Deze is (net als de styling zelf) nooit standaard. Dit heeft alles te maken met het aantal accessoires en eventuele meubels die in de woning nodig zijn om de woning op z’n best te presenteren voor de verkoop. Zodra jij akkoord gaat met de offerte, plannen we een stylingdag in. Omdat wij graag meebewegen met de snelheid van de huizenmarkt, kan dit meestal op een relatief korte termijn.

Stap 3: De voorbereidingen

Voor de stylingdag begint, moeten er verschillende voorbereidingen worden getroffen. Deze liggen deels bij jou als huiseigenaar en zijn tijdens de intake allemaal besproken. De voorbereidingen variëren van het opruimen en schoonmaken van de woning tot het eventueel uitvoeren van kleine reparaties en schilderwerk. Het doel van deze voorbereidingen is om een schone en nette basis te creëren voor de styling.
Ook wij gaan aan de slag met de voorbereiding: wij maken een plan van aanpak voor de styling en stellen in onze loods een passend meubel- en accessoire pakket samen.

Stap 4: De stylingdag

Op de stylingdag komt het plan tot leven. Dit is de dag waarop de meubels worden geplaatst, accessoires worden toegevoegd en de woning tot in de puntjes wordt gestyled. Tijdens deze stylingdag hoef jij als huiseigenaar, behalve de deur te openen, niets meer te doen. In ongeveer een halve dag zorg ik dat elke kamer in de woning er perfect uitziet. De styling is er altijd op gericht om een zo breed mogelijk publiek aan te spreken en de woning zo aantrekkelijk mogelijk te maken. Elk element is zorgvuldig gekozen om de beste eigenschappen van de woning te benadrukken en een sfeervol gevoel neer te zetten.

Stap 5: De fotoreportage en de bezichtigingen

Nadat de woning gestyled is, kan er (direct) een professionele fotoreportage gemaakt worden. Nadat jouw mooi gestylde woning op Funda staat, is het wachten op de bezichtigingen die volgen. Ook dan mogen mijn spullen waarmee de woning gestyled is gewoon staan waar ze staan. Want zoals je in mijn eerdere blog kunt lezen, verkoopt een lege of een te kale sfeerloze woning niet. tijdens bezichtigingen is de eerste indruk vaak doorslaggevend en dankzij de verkoopstyling ziet jouw woning er op zijn best uit. Potentiële kopers kunnen zich nu makkelijker voorstellen hoe het is om in de woning te wonen. De sfeer en uitstraling van een goed gestylde woning dragen bij aan een positieve beleving tijdens de bezichtiging, wat de kans op een snelle verkoop vergroot.

Stap 6: De verkoop

Woning verkocht? Dan ontvang ik graag een berichtje van je en kom ik mijn spullen weer ophalen.

Slimme investering

Verkoopstyling is een slimme investering die kan helpen om jouw woning sneller en tegen een betere prijs te verkopen. Een goed gestylde woning levert bij de verkoop gemiddeld zo’n 10% meer op. Tel uit je winst!!

Door elke stap zorgvuldig te doorlopen, van de intake tot de bezichtigingen, zorgen we ervoor dat jouw woning de beste indruk maakt op potentiële kopers en voor de hoogste prijs verkocht wordt.

Heb ik je overtuigd? Vraag een vrijblijvende offerte aan!

Blog

Meer tips & adviezen lezen?

Het perfecte huis voor de juiste doelgroep

Het perfecte huis voor de juiste doelgroep

Het geheim achter een succesvolle verkoop ligt in het begrijpen van je potentiële kopers. Voordat je jouw huis op de markt brengt, is het belangrijk om te bepalen wie de ideale koper zou kunnen zijn. Vervolgens is het belangrijk om je woning naar deze doelgroep in te...

Dit zijn de meest gemaakte fouten bij verkoopstyling

Dit zijn de meest gemaakte fouten bij verkoopstyling

Bij het verkopen van een woning is een goede presentatie van groot belang. Toch zie ik als vastgoedstyliste vaak dezelfde fouten bij het presenteren van woningen voor de verkoop. En dat snap ik heel goed, de lijn tussen goed en fout is dun. Je wil een neutrale...

5 tips om je slaapkamer verkoopklaar te maken

5 tips om je slaapkamer verkoopklaar te maken

Bij het verkoopklaar maken van een woning, richt ik mij altijd op de gehele woning. Een woning moet er van top tot teen goed uitzien en voelen voor een optimale verkoop. Daarom is het essentieel om ook de slaapkamer aandacht te geven tijdens het verkoopklaar maken van...