Tips en trics voor een succesvolle bezichtiging

Mar 15, 2022
Home » Blogs » Tips » 16 tips voor een succesvolle bezichtiging

De tip van de appeltaart in de oven kennen we allemaal wel. Toch heeft het wel wat meer voeten in aarde dan alleen een appeltaart om met jouw woning een goede eerste indruk te maken bij kijkers. Hieronder geef ik je 16 tips voor een succesvolle bezichtiging waar je echt iets aan hebt…

 

verkoopstyling Haarlem

 

16 tips voor een succesvolle bezichtiging! 

 

1. Zet een paar uur voor een bezichtiging begint alle ramen open en laat jouw woning goed doorluchten zodat het in huis lekker fris ruikt tijdens de bezichtigingen. 

 

2. Controleer of alle snoeren zijn weggewerkt, de afstandsbediening is opgeruimd en er geen losse papieren en tijdschriften door het huis liggen. 

 

3. Heb je huisdieren? Verwijder alle producten van huisdieren en zorg dat zij op tijd het huis uit zijn. Zelf ben je volledig gewend aan de geur van je huisdier en ruik je deze geur niet meer. Een potentiële koper die geen huisdieren heeft zal dit onmiddellijk ruiken.

 

4. Ga nog even met de stofzuiger door het huis. Zuig eventueel voordat je begint een beetje waspoeder op (in een niet te volle stofzuigerzak), dat geeft een frisse geur in huis.

 

5. Dweil harde vloeren zoals plavuizen, tegels, laminaat, parket, etc. zodat deze er schoon uitzien. Het zorgt gelijk voor een frisse geur in huis.

 

6. Controleer altijd alle deuren, deurposten, deurklinken en keukenkastjes op vieze handen. Een sopje doet wonderen!!

 

7. Zorg dat het toilet schoon is en fris ruikt en verwijder de toiletborstel, het prullenbakje en de voorraad toiletrollen. Doe de deksel op de bril en doe eventueel wat toiletreiniger in de pot.

 

8. Wanneer je woning beschikt over inbouwapparatuur in de keuken, dan kun je ervan uitgaan dat de potentiële kopers hierin gaan kijken. Houd deze goed schoon! Denk hierbij vooral aan de koelkast, (combi)oven en vaatwasser. 

 

9. Ook inbouwkasten kunnen bij een bezichtiging geopend worden. Denk hierbij vooral aan voorraadkasten, kelderkasten en de meterkast. Zorg ervoor dat deze er opgeruimd en schoon uitzien.

 

10. Verwijder ALLE persoonlijke spullen zoals tandenborstels, shampoo, douchegel, de wasmand, etc. uit de badkamer en maak afvoerputjes en de vloer vrij van haren.

 

11. Maak in de slaapkamers alle bedden strak op en zorg ervoor dat alles opgeruimd is. Zorg dat er op de nachtkastjes alleen (brandende) nachtlampjes staan. Doe de gordijnen helemaal open, zodat het (zon)licht goed naar binnen schijnt.

 

verkoopstyling Haarlem

 

12. Zorg dat alle lampen (denk ook aan de afzuigkap!) in het hele huis aan zijn en dat de gordijnen, vitrage, luxaflex, lamellen, etc. open zijn.

 

13. Doe aan de buitenkant van de woning altijd de zonneschermen en de rolluiken omhoog. Zijn de ramen schoon?

 

14. Zorg dat er een aangename temperatuur is in de woning (20 à 21 graden).

 

15. Ruim ook  de schuur/berging/garage op en probeer deze zo leeg mogelijk te tonen. Potentiële kopers willen zien dat er een auto of een fiets in past.

 

16. Zorg ervoor dat de tuin, het balkon of het dakterras er opgeruimd en verzorgd uitzien. Wanneer het mooi weer is op de dag van de bezichtiging, zet dan buiten de tuinset met kussens neer.

 

Haal meer uit je woning door verkoopstyling

 

Ik wens je veel succes toe met het uitvoeren van deze tips. Een goede woningpresentatie, vergroot de kans op een succesvolle verkoop van jouw woning. Het is dus de moeite waard om hier voldoende aandacht aan te besteden. 

 

Wil je de verkoopstyling liever laten uitvoeren of heb je behoefte aan een verkoopstylingadvies op maat? Neem dan contact op, dan maken we een afspraak. 

 

maak een vrijblijvende afspraak

 

meer informatie

Blog

Meer tips & adviezen lezen?

Hoe verkoopstyling stap voor stap in zijn werk gaat

Hoe verkoopstyling stap voor stap in zijn werk gaat

Gaat jouw huis binnenkort in de verkoop en denk je eraan om jouw woning professioneel te laten stylen voor de verkoop? Lees dan dit blog waarin ik je meeneem door de stappen die we bij Huiswerk vastgoedstyling doorlopen jouw woning klaar te maken voor een optimale...

Het perfecte huis voor de juiste doelgroep

Het perfecte huis voor de juiste doelgroep

Het geheim achter een succesvolle verkoop ligt in het begrijpen van je potentiële kopers. Voordat je jouw huis op de markt brengt, is het belangrijk om te bepalen wie de ideale koper zou kunnen zijn. Vervolgens is het belangrijk om je woning naar deze doelgroep in te...

Dit zijn de meest gemaakte fouten bij verkoopstyling

Dit zijn de meest gemaakte fouten bij verkoopstyling

Bij het verkopen van een woning is een goede presentatie van groot belang. Toch zie ik als vastgoedstyliste vaak dezelfde fouten bij het presenteren van woningen voor de verkoop. En dat snap ik heel goed, de lijn tussen goed en fout is dun. Je wil een neutrale...