Tips en trics voor een succesvolle bezichtiging

Mar 15, 2022
Home » Blogs » Tips » 16 tips voor een succesvolle bezichtiging

De tip van de appeltaart in de oven kennen we allemaal wel. Toch heeft het wel wat meer voeten in aarde dan alleen een appeltaart om met jouw woning een goede eerste indruk te maken bij kijkers. Hieronder geef ik je 16 tips voor een succesvolle bezichtiging waar je echt iets aan hebt…

 

verkoopstyling Haarlem

 

16 tips voor een succesvolle bezichtiging! 

 

1. Zet een paar uur voor een bezichtiging begint alle ramen open en laat jouw woning goed doorluchten zodat het in huis lekker fris ruikt tijdens de bezichtigingen. 

 

2. Controleer of alle snoeren zijn weggewerkt, de afstandsbediening is opgeruimd en er geen losse papieren en tijdschriften door het huis liggen. 

 

3. Heb je huisdieren? Verwijder alle producten van huisdieren en zorg dat zij op tijd het huis uit zijn. Zelf ben je volledig gewend aan de geur van je huisdier en ruik je deze geur niet meer. Een potentiële koper die geen huisdieren heeft zal dit onmiddellijk ruiken.

 

4. Ga nog even met de stofzuiger door het huis. Zuig eventueel voordat je begint een beetje waspoeder op (in een niet te volle stofzuigerzak), dat geeft een frisse geur in huis.

 

5. Dweil harde vloeren zoals plavuizen, tegels, laminaat, parket, etc. zodat deze er schoon uitzien. Het zorgt gelijk voor een frisse geur in huis.

 

6. Controleer altijd alle deuren, deurposten, deurklinken en keukenkastjes op vieze handen. Een sopje doet wonderen!!

 

7. Zorg dat het toilet schoon is en fris ruikt en verwijder de toiletborstel, het prullenbakje en de voorraad toiletrollen. Doe de deksel op de bril en doe eventueel wat toiletreiniger in de pot.

 

8. Wanneer je woning beschikt over inbouwapparatuur in de keuken, dan kun je ervan uitgaan dat de potentiële kopers hierin gaan kijken. Houd deze goed schoon! Denk hierbij vooral aan de koelkast, (combi)oven en vaatwasser. 

 

9. Ook inbouwkasten kunnen bij een bezichtiging geopend worden. Denk hierbij vooral aan voorraadkasten, kelderkasten en de meterkast. Zorg ervoor dat deze er opgeruimd en schoon uitzien.

 

10. Verwijder ALLE persoonlijke spullen zoals tandenborstels, shampoo, douchegel, de wasmand, etc. uit de badkamer en maak afvoerputjes en de vloer vrij van haren.

 

11. Maak in de slaapkamers alle bedden strak op en zorg ervoor dat alles opgeruimd is. Zorg dat er op de nachtkastjes alleen (brandende) nachtlampjes staan. Doe de gordijnen helemaal open, zodat het (zon)licht goed naar binnen schijnt.

 

verkoopstyling Haarlem

 

12. Zorg dat alle lampen (denk ook aan de afzuigkap!) in het hele huis aan zijn en dat de gordijnen, vitrage, luxaflex, lamellen, etc. open zijn.

 

13. Doe aan de buitenkant van de woning altijd de zonneschermen en de rolluiken omhoog. Zijn de ramen schoon?

 

14. Zorg dat er een aangename temperatuur is in de woning (20 à 21 graden).

 

15. Ruim ook  de schuur/berging/garage op en probeer deze zo leeg mogelijk te tonen. Potentiële kopers willen zien dat er een auto of een fiets in past.

 

16. Zorg ervoor dat de tuin, het balkon of het dakterras er opgeruimd en verzorgd uitzien. Wanneer het mooi weer is op de dag van de bezichtiging, zet dan buiten de tuinset met kussens neer.

 

Haal meer uit je woning door verkoopstyling

 

Ik wens je veel succes toe met het uitvoeren van deze tips. Een goede woningpresentatie, vergroot de kans op een succesvolle verkoop van jouw woning. Het is dus de moeite waard om hier voldoende aandacht aan te besteden. 

 

Wil je de verkoopstyling liever laten uitvoeren of heb je behoefte aan een verkoopstylingadvies op maat? Neem dan contact op, dan maken we een afspraak. 

 

maak een vrijblijvende afspraak

 

meer informatie

Blog

Meer tips & adviezen lezen?

5 tips om je slaapkamer verkoopklaar te maken

5 tips om je slaapkamer verkoopklaar te maken

Bij het verkoopklaar maken van een woning, richt ik mij altijd op de gehele woning. Een woning moet er van top tot teen goed uitzien en voelen voor een optimale verkoop. Daarom is het essentieel om ook de slaapkamer aandacht te geven tijdens het verkoopklaar maken van...

De toekomst van vastgoedstyling

De toekomst van vastgoedstyling

In onze snel evoluerende wereld is het niet verwonderlijk dat nieuwe technologieën en trends ook in de vastgoedwereld de kop opsteken. Vastgoedbedrijven maken steeds vaker gebruik van technologieën om virtuele rondleidingen te geven. Hierdoor is het voor potentiële...

Waarom vastgoedstyling werkt: het psychologische aspect

Waarom vastgoedstyling werkt: het psychologische aspect

Bij vastgoedstyling draait het niet alleen om een paar meubels en wat decoratie. Het gaat om het sturen van het onderbewuste van potentiële kopers. Ja, je leest het goed, met vastgoedstyling worden potentiële kopers een klein beetje voor de gek gehouden. Door een...