Je huis verkopen rondom de feestdagen

Mar 15, 2022
Home » Blogs » Tips » Je huis verkopen rond de feestdagen

Is het slim om je huis te koop te zetten rondom de feestdagen? Over het algemeen lijkt het voorjaar of de zomer daar een betere periode voor, dan staat alles buiten er tenslotte een stuk vrolijker bij. Maar wist je dat de huizen verkoopsites juist rond de kerstdagen een enorme piek kennen? Veel mensen zijn vrij, komen tot rust en maken tijd om plannen voor het nieuwe jaar te maken. En starten dan met de zoektocht naar hun nieuwe huis! Heb jij besloten om je huis te koop zetten rondom de feestdagen? Dan heb ik een aantal nuttige tips voor je…

in Januari heeft iedereen er weer schoon genoeg van en dan wil je niet dat jouw huis in vol kerstornaat op Funda staat.

Tip #1 Wacht nog even met de kerstversiering tot de foto’s zijn gemaakt

Wanneer Sinterklaas het land verlaat, halen de meeste mensen de kerstspullen weer tevoorschijn. Een woning kan er met kerstversiering heel gezellig uitzien, maar in januari heeft iedereen er weer schoon genoeg van en dan wil je niet dat jouw huis in vol kerstornaat op Funda staat. Ga je binnenkort je huis verkopen? Wacht dan nog even met de kerstversiering tot de fotoreportage is gemaakt!

Tip #2 Zorg dat de boom niet teveel ruimte inneemt

Is de fotoreportage gemaakt en wil je graag een kerstboom neerzetten in huis? Dit mag best, maar realiseer je wel dat hoe groter de kerstboom, des te meer ruimte in de woonkamer wordt opgeslokt. Je woning kan hierdoor propperig en klein lijken en dat is natuurlijk niet de bedoeling, wanneer je je huis gaat verkopen. Is jouw woonkamer niet al te groot? Sla de kerstboom dan een keer over of neem een klein boompje. Een leuk alternatief zijn een paar mooie dennentakken in een vaas. Er zijn genoeg mogelijkheden om een gezellige kerstsfeer in huis te creëren zonder boom…

Je huis verkopen rond de feestdagen

Tip #3 Versier in stijl

Je woning versieren met kerst in prima, maar doe het in stijl en maak er geen kermis van… Tenminste als je je huis in deze periode gaat verkopen, anders mag je dat natuurlijk helemaal zelf weten. Hier en daar een kerstaccent brengt vaak meer sfeer in huis dan overal kleine  ‘kerstprulletjes’ neer te zetten.

Als je tóch wilt uitpakken met de kerstversiering, berg dan je overige woondecoratie tijdelijk op. Op deze manier wordt het niet te vol in de woonkamer en worden potentiële kopers niet afgeleid door een overvloed aan decoratie, maar hebben ze oog voor de mogelijkheden en ruimte in jouw woning. 

Tip #4 Beperk de hoeveelheid kleur. 

Veel verschillende kleuren en knipperende lampjes brengen veel onrust in een interieur. Kijkers worden daar door afgeleid. Stem de kleur van je kerstversieringen daarom af op je interieur. Op deze manier kun je een rustige maar feestelijke sfeer creëren.

Je huis verkopen rond de feestdagen

Tip #5 Zorg voor voldoende sfeerverlichting

De wintermaanden zijn nu eenmaal donker en koud. Zeker op een druilerige dag, kan een huis hierdoor troosteloos overkomen. Werk daarom met sfeerverlichting. Check of alle lampen (ook de inbouwspotjes) in huis werken en doe ze aan voordat een kijker komt. Is er een open haard? Steek die dan aan voor een bezichtiging. Dit zorgt voor een aangename temperatuur en voor heel veel sfeer. Heb je geen open haard? Steek dan kaarsjes aan. Een groot plateau met veel kaarsen geeft ook een intiem winters sfeertje.

Tip #6 Zorg buiten ook voor sfeer

Tuinen en terrassen zien er in de winterperiode meestal niet zo fraai uit. Hoe zorg je ervoor dat je je tuin in de winterperiode ook aantrekkelijk presenteert aan potentiële kopers? Zet bijvoorbeeld bij de voordeur twee kleine verlichte boompjes neer. Heb je een veranda of overdekt terras? Maak die tijdens een bezichtiging extra gezellig door ze aan te kleden met spreien, nep-bonten kussens, kaarsen, etc. in natuurlijke tinten. Ook kun je je terras aankleden met groene kersttakken. Slim is om een ‘winterse’ sfeer neer te zetten, dan heb je daar in januari en februari ook nog wat aan.

Wil je iets meer kleur in de tuin, haal een aantal winterbloeiers bij het tuincentrum en plant deze nog in de tuin voordat de fotoreportage wordt gemaakt. 

Tip #7 Schakel hulp in

Vind je het lastig om deze tips te vertalen naar jouw huis of naar jouw klanten toe? Schakel dan een vastgoedstylist in. Ik geef tips over kleurgebruik, indeling en de aankleding van alle kamers in huis. Zo weet je precies op welke manier jouw huis het beste uit de verf komt voor de verkoop. Ook tijdens de feestdagen.

Maak direct een afspraak

Blog

Meer tips & adviezen lezen?

5 tips voor het stijlvol inrichten van jouw woonkamer voor de verkoop

5 tips voor het stijlvol inrichten van jouw woonkamer voor de verkoop

Het is natuurlijk een inkoppertje als ik schrijf dat als je van plan bent om je woning te verkopen, het belangrijk is om ervoor te zorgen dat deze er zo aantrekkelijk mogelijk uitziet voor potentiële kopers. Een stijlvolle inrichting speelt hierbij een grote rol....

Zo krijg je kopers enthousiast over jouw huis

Zo krijg je kopers enthousiast over jouw huis

Het verkopen van je huis kan een stressvolle tijd zijn, vooral als je probeert het te verkopen voor de best mogelijke prijs. Gelukkig zijn er een aantal stappen die je kunt nemen om ervoor te zorgen dat je huis zo aantrekkelijk mogelijk is voor kopers en het snel...