5 tips voor het stijlvol inrichten van je woning voor de verkoop

Mar 3, 2023
Home » Blogs » Tips » 5 tips voor het stijlvol inrichten van jouw woonkamer voor de verkoop

Het is natuurlijk een inkoppertje als ik schrijf dat als je van plan bent om je woning te verkopen, het belangrijk is om ervoor te zorgen dat deze er zo aantrekkelijk mogelijk uitziet voor potentiële kopers. Een stijlvolle inrichting speelt hierbij een grote rol. Klinkt ook logisch. Maar hoe zorg je ervoor dat je woning er op zijn best uitziet zonder al te veel geld uit te geven? Daar help ik je graag mee!

 

5 handige en stijlvolle tips

In deze blog deel ik 5 handige tips die je kunt toepassen om je woning zo stijlvol mogelijk in te richten voor de verkoop. Ik focus hierbij op de woonkamer aangezien dit de plek is waar je de meeste indruk kunt maken. Als je mijn tips volgt zorg je ervoor dat jouw woning de aandacht krijgt die het verdient en dat potentiële kopers zich direct thuis voelen. En dat gaat weer zorgen voor een vlotte en optimale verkoop. 

1. Vloerkleed

Een vloerkleed voelt niet alleen lekker zacht aan onder je voeten, maar het helpt ook om een ruimte visueel af te bakenen en verschillende meubelstukken met elkaar te verbinden. Bovendien voegt een vloerkleed een vleugje kleur en textuur toe aan een ruimte en draagt zo bij aan de algehele uitstraling en ambiance van een kamer. Of je nu kiest voor een neutraal kleurenpalet of juist voor een opvallend patroon, een vloerkleed is de perfecte finishing touch in een zithoek en onmisbaar voor een gezellige en comfortabele sfeer in huis.

2. Wanddecoratie

Iets aan de muur zorgt voor sfeer. Dit kan een spiegel zijn, een lijst met abstracte kunst of een wandkleed. Zorg dat er iets neutraals aan de wand hangt wat past bij de rest van het interieur. Te kale muren zijn in ieder geval niet sfeervol. Ik ga zelf het liefste voor een (groot) wandkleed, zo hangt er meteen een eye catcher en er is een groot deel van de muur opgevuld. Sla je liever geen spijker in de muur? Ga dan voor een plakspijker.

3. Kussens

Wat mij betreft kun je niet genoeg kussens op een bank leggen. Maar een paar doen ook al hun kunstje, namelijk kleur en sfeer toevoegen aan de zithoek. Zorg er wel voor dat de kleuren van de kussens matchen met de rest van het interieur en schud de kussens van de bank goed op zodat het er niet rommelig uitziet.

4. Woonaccessoires

Een sfeervolle woonkamer kan natuurlijk niet zonder een wat aankleding in de vorm van woonaccessoires. Een grote vaas in de vensterbank of een paar kaarsen op de bijzettafel, kleed lege oppervlaktes aan. Denk hierbij wel aan het volgende: gebruik in de styling liever enkele grote accessoires en haal kleine voorwerpen juist uit beeld. En let op: je wilt natuurlijk een zo groot mogelijke doelgroep aanspreken, dus houd het neutraal. Het gaat om de juiste balans.

5. Planten en bloemen

De laatste sfeermakers die niet mogen ontbreken zijn bloemen en planten. Deze twee brengen (letterlijk) leven en kleur in de woning en geeft kijkers een welkom gevoel. Zet dus vooral een verse bos bloemen neer en ga voor minimaal één plant in de woonkamer. Meer mag altijd, want als er iets is dat gaat zorgen voor een sfeervolle ruimte zijn het groene planten.

Vind je het lastig om zelf aan de slag te gaan met deze tips of besteed je de gehele verkoopstyling liever uit? Neem dan contact met mij op. Ik kan je helpen bij de puntjes op de ‘i’ zetten qua styling maar ik kan ook de gehele styling op mij nemen inclusief het verhuren van woonaccessoires en meubels.

Blog

Meer tips & adviezen lezen?

Hoe je jouw keuken het beste stylet voor de verkoop van je huis

Hoe je jouw keuken het beste stylet voor de verkoop van je huis

Bij de verkoop van een huis is het vooral belangrijk om aan potentiële kopers te laten zien wat een fijne woning je hebt. Dit geldt voor elke ruimte en dus ook de keuken. Je wilt dat potentiële kopers zichzelf al helemaal zien kokkerellen in jouw keuken. Zorg dus voor...

Kan je de kosten voor verkoopstyling echt aftrekken van de belasting?

Kan je de kosten voor verkoopstyling echt aftrekken van de belasting?

Verkoopstyling is een term die je de laatste jaren steeds vaker hoort. Verkoopstyling (ook wel vastgoedstyling genoemd) is de Nederlandse vertaling van het begrip ‘home staging’, dat vanuit Amerika is overgewaaid naar Europa. Door het inzetten van home staging willen...

Zo gaat meubelverhuur in zijn werk

Zo gaat meubelverhuur in zijn werk

Dat een lege woning minder goed wordt verkocht dan een gemeubileerde woning is een feit. Meubels geven een woning sfeer en laten de verschillende ruimtes in een woning daarbij ook nog eens groter lijken. Door het laten zien van een ingerichte woning neem je twijfels...