5 tips voor het stijlvol inrichten van je woning voor de verkoop

Mar 3, 2023
Home » Blogs » Tips » 5 tips voor het stijlvol inrichten van jouw woonkamer voor de verkoop

Het is natuurlijk een inkoppertje als ik schrijf dat als je van plan bent om je woning te verkopen, het belangrijk is om ervoor te zorgen dat deze er zo aantrekkelijk mogelijk uitziet voor potentiële kopers. Een stijlvolle inrichting speelt hierbij een grote rol. Klinkt ook logisch. Maar hoe zorg je ervoor dat je woning er op zijn best uitziet zonder al te veel geld uit te geven? Daar help ik je graag mee!

 

5 handige en stijlvolle tips

In deze blog deel ik 5 handige tips die je kunt toepassen om je woning zo stijlvol mogelijk in te richten voor de verkoop. Ik focus hierbij op de woonkamer aangezien dit de plek is waar je de meeste indruk kunt maken. Als je mijn tips volgt zorg je ervoor dat jouw woning de aandacht krijgt die het verdient en dat potentiële kopers zich direct thuis voelen. En dat gaat weer zorgen voor een vlotte en optimale verkoop. 

1. Vloerkleed

Een vloerkleed voelt niet alleen lekker zacht aan onder je voeten, maar het helpt ook om een ruimte visueel af te bakenen en verschillende meubelstukken met elkaar te verbinden. Bovendien voegt een vloerkleed een vleugje kleur en textuur toe aan een ruimte en draagt zo bij aan de algehele uitstraling en ambiance van een kamer. Of je nu kiest voor een neutraal kleurenpalet of juist voor een opvallend patroon, een vloerkleed is de perfecte finishing touch in een zithoek en onmisbaar voor een gezellige en comfortabele sfeer in huis.

2. Wanddecoratie

Iets aan de muur zorgt voor sfeer. Dit kan een spiegel zijn, een lijst met abstracte kunst of een wandkleed. Zorg dat er iets neutraals aan de wand hangt wat past bij de rest van het interieur. Te kale muren zijn in ieder geval niet sfeervol. Ik ga zelf het liefste voor een (groot) wandkleed, zo hangt er meteen een eye catcher en er is een groot deel van de muur opgevuld. Sla je liever geen spijker in de muur? Ga dan voor een plakspijker.

3. Kussens

Wat mij betreft kun je niet genoeg kussens op een bank leggen. Maar een paar doen ook al hun kunstje, namelijk kleur en sfeer toevoegen aan de zithoek. Zorg er wel voor dat de kleuren van de kussens matchen met de rest van het interieur en schud de kussens van de bank goed op zodat het er niet rommelig uitziet.

4. Woonaccessoires

Een sfeervolle woonkamer kan natuurlijk niet zonder een wat aankleding in de vorm van woonaccessoires. Een grote vaas in de vensterbank of een paar kaarsen op de bijzettafel, kleed lege oppervlaktes aan. Denk hierbij wel aan het volgende: gebruik in de styling liever enkele grote accessoires en haal kleine voorwerpen juist uit beeld. En let op: je wilt natuurlijk een zo groot mogelijke doelgroep aanspreken, dus houd het neutraal. Het gaat om de juiste balans.

5. Planten en bloemen

De laatste sfeermakers die niet mogen ontbreken zijn bloemen en planten. Deze twee brengen (letterlijk) leven en kleur in de woning en geeft kijkers een welkom gevoel. Zet dus vooral een verse bos bloemen neer en ga voor minimaal één plant in de woonkamer. Meer mag altijd, want als er iets is dat gaat zorgen voor een sfeervolle ruimte zijn het groene planten.

Vind je het lastig om zelf aan de slag te gaan met deze tips of besteed je de gehele verkoopstyling liever uit? Neem dan contact met mij op. Ik kan je helpen bij de puntjes op de ‘i’ zetten qua styling maar ik kan ook de gehele styling op mij nemen inclusief het verhuren van woonaccessoires en meubels.

Blog

Meer tips & adviezen lezen?

5 tips om je slaapkamer verkoopklaar te maken

5 tips om je slaapkamer verkoopklaar te maken

Bij het verkoopklaar maken van een woning, richt ik mij altijd op de gehele woning. Een woning moet er van top tot teen goed uitzien en voelen voor een optimale verkoop. Daarom is het essentieel om ook de slaapkamer aandacht te geven tijdens het verkoopklaar maken van...

De toekomst van vastgoedstyling

De toekomst van vastgoedstyling

In onze snel evoluerende wereld is het niet verwonderlijk dat nieuwe technologieën en trends ook in de vastgoedwereld de kop opsteken. Vastgoedbedrijven maken steeds vaker gebruik van technologieën om virtuele rondleidingen te geven. Hierdoor is het voor potentiële...

Waarom vastgoedstyling werkt: het psychologische aspect

Waarom vastgoedstyling werkt: het psychologische aspect

Bij vastgoedstyling draait het niet alleen om een paar meubels en wat decoratie. Het gaat om het sturen van het onderbewuste van potentiële kopers. Ja, je leest het goed, met vastgoedstyling worden potentiële kopers een klein beetje voor de gek gehouden. Door een...