7 redenen om voor verkoopstyling te kiezen

Dec 8, 2022
Home » Blogs » Verkoopstyling » 7 redenen om voor verkoopstyling te kiezen

Je huis gaat in de verkoop en dat betekent dat jouw huis tip top in orde moet zijn. Het huis waar jij zo lang met veel plezier hebt gewoond gaat op zijn kop en moet er op zijn best uitzien. Je wil natuurlijk zoveel mogelijk uit de verkoop halen. Maar waar begin je dan? Inderdaad, schoonmaken en het huis opruimen voor zoveel mogelijk ruimte. Maar hoeveel ruimte maak je dan? Want te weinig spullen oogt weer sfeerloos. Voor de optimale verkoop van een woning moet de eerste indruk perfect zijn. Dus beter pak je dit deel goed aan en schakel je hulp in van een verkoopstyliste (mij bijvoorbeeld ;-)).

 

Om je hiervan te overtuigen, lees je hieronder 7 redenen waarom je moet kiezen voor professionele verkoopstyling op het moment dat jouw woning in de verkoop gaat.

 

1 Ervaring van de styliste

Waarschijnlijk heb jij maximaal 1 of 2 keer eerder een huis verkocht. Een (ervaren) verkoopstyliste heeft tientallen, als het er geen honderd zijn, huizen gezien en klaargemaakt voor de verkoop. Ga af op deze ervaring en krijg tips waar je zelf waarschijnlijk niet op was gekomen. Een verkoopstyliste zorgt er in de styling voor dat de woning zo ruim, licht en sfeervol mogelijk uitkomt en het beste van je huis naar voren wordt gehaald.

 

2 Denken vanuit een breed publiek

Het huis waar jij al jaren woont heb je ingericht naar eigen smaak. Maar dit hoeft niet te betekenen dat potentiële kopers ook van deze smaak houden. Omdat je bij het verkopen van je huis een zo breed mogelijk publiek wil aanspreken, moet het ook ingericht of gestyled zijn voor een zo breed mogelijk publiek. Een verkoopstyliste kijkt objectief en door de ogen van een potentiële koper naar jouw woning.

 

3 Verhuur van accessoires of meubels 

Sfeer in huis is ontzettend belangrijk voor een aantrekkelijke woningpresentatie. Juist die woonaccessoires, vaas met bloemen, hier en daar een plant en die extra kussentjes op de bank geven de woning net dat beetje extra waardoor potentiële kopers bereid zijn om een hogere koopprijs te betalen. Staat je huis leeg of kan je huis wel wat meer sfeer gebruiken? Dan is het vaak mogelijk om via een styliste meubels of accessoires te huren voor de tijd dat jouw woning te koop staat. En geloof mij, die kosten heb je zo terugverdiend!

 

4 Jouw huis springt eruit op Funda

Alles draait om de eerste indruk, zo werkt dat ook met het verkopen van een huis. De eerste interesse in jouw woning wordt gewekt door het bekijken van de online fotoreportage. Slecht gepresenteerde woningen of woningen die geen ‘goed gevoel’ geven, worden in deze tijd genadeloos weggeklikt. Dus wil je natuurlijk dat jouw woning er opvallend mooi uitziet en boven het overige aanbod uitspringt. Goede styling zorgt voor een mooie aantrekkelijke fotoreportage en dus een goede eerste indruk.

 

5 Meer bezichtigingen

Hoe beter jouw huis eruit springt op Funda, hoe meer geïnteresseerden je naar jouw woning trekt. En daar begint het pas echt. Bij bezichtigingen is het belangrijk dat de kijkers dat goede gevoel krijgen bij jouw woning en zichzelf zien wonen in jouw sfeervolle huis. Zonder juiste styling is dit voor vele kijkers erg moeilijk te voelen en te zien.

 

6 Hogere verkoopprijs

Onderzoek heeft uitgewezen dat woningen die zijn gestyled voor de verkoop over het algemeen een 10% hogere opbrengst hebben. 10%! Daarmee heb je de investering die je doet bij het inhuren van een verkoopstyliste er zo uit. 

 

7 Binnen no-time verkocht

Woningen die speciaal gestyled zijn voor de verkoop worden ook nog eens sneller verkocht vergeleken met huizen waar geen verkoopstyling is toegepast. En wie wil nou niet snel van de hele verkoop rondslomp af?

Dat waren ze, zeven redenen om voor verkoopstyling te kiezen. Heb ik je kunnen overtuigen? Of wil je meer informatie over wat ik voor jou en jouw woning kan betekenen? Neem dan contact met mij op en ik help je graag om jouw woning op zijn best te verkopen. Klik hier voor contact.

Blog

Meer tips & adviezen lezen?

Het perfecte huis voor de juiste doelgroep

Het perfecte huis voor de juiste doelgroep

Het geheim achter een succesvolle verkoop ligt in het begrijpen van je potentiële kopers. Voordat je jouw huis op de markt brengt, is het belangrijk om te bepalen wie de ideale koper zou kunnen zijn. Vervolgens is het belangrijk om je woning naar deze doelgroep in te...

Dit zijn de meest gemaakte fouten bij verkoopstyling

Dit zijn de meest gemaakte fouten bij verkoopstyling

Bij het verkopen van een woning is een goede presentatie van groot belang. Toch zie ik als vastgoedstyliste vaak dezelfde fouten bij het presenteren van woningen voor de verkoop. En dat snap ik heel goed, de lijn tussen goed en fout is dun. Je wil een neutrale...

5 tips om je slaapkamer verkoopklaar te maken

5 tips om je slaapkamer verkoopklaar te maken

Bij het verkoopklaar maken van een woning, richt ik mij altijd op de gehele woning. Een woning moet er van top tot teen goed uitzien en voelen voor een optimale verkoop. Daarom is het essentieel om ook de slaapkamer aandacht te geven tijdens het verkoopklaar maken van...