Het effect van de afgekoelde huizenmarkt op de verkoop van jouw woning

Nov 8, 2022
Home » Blogs » Verkoopstyling » Het effect van de afgekoelde huizenmarkt op de verkoop van jouw woning

Het is je waarschijnlijk niet ontgaan: de afgelopen maanden is er flink wat veranderd in de huizenmarkt. Van een oververhitte naar een flink afgekoelde huizenmarkt kunnen we wel spreken. Woningen staan langer te koop, er wordt weer op of zelfs onder de vraagprijs geboden en je mag blij zijn als er een handjevol geintereseerden langskomt om je woning te bezichtigen. En dit terwijl het een paar maanden geleden nog de normaalste zaak van de wereld was dat je huis tientallen bezichtigingen trok en duizenden euro’s werd overboden. Het kan snel gaan.

 

Verkoopstyling is belangrijker dan ooit

Het was natuurlijk al hartstikke belangrijk om je huis zo goed mogelijk voor de dag te brengen voor de fotoreportage en tijdens de bezichtigingen. Lees maar in mijn eerdere blog waarom sfeer zo belangrijk is wanneer je je huis gaat verkopen. In de huidige situatie is het echter nog veel belangrijker. Het gaat nu niet meer om zo hoog mogelijke biedingen, maar om het überhaupt kijkers krijgen voor je woning. Lees snel verder voor een succesverhaal nadat ik het huis gemeubileerd en gestyled heb.

 

Van biedingen onder de vraagprijs naar 50k erboven

Een paar weken geleden ging ik langs bij een huis in Utrecht. Het huis stond al een tijd te koop met helaas weinig animo. Op de fotoreportage waren de meubels van de laatste huurder van het huis te zien (foto 1). Een gezellig huis, maar van een rustig geheel is geen sprake en van de muurkleur moet je net houden.

Verkoopstyling toegepast in de woonkamer aan de van der Vlugtsingel
Foto 1 – Before foto woonkamer van der Vlugtsingel

Er kwamen wel wat geïnteresseerden op de woning af, alleen zij troffen een lege woning aan, omdat de meubels van de huurder ondertussen weggehaald waren (foto 2). En daar gaat het vaak mis. Er zijn maar weinig kijkers die een lege ruimte in hun gedachten kunnen omtoveren naar een sfeervolle ruimte waar ze zichzelf wel zien wonen. Het gevolg was een paar biedingen onder de vraagprijs. Niet wat de verkoper had verwacht en dus bleef de woning op aangeboden staan.

Lege woonkamer aan de van der Vlugtsingel

Foto 2 – Lege woonkamer van der Vlugtsingel

Daar moest wat gebeuren en dus adviseerde de makelaar om de woning te laten stylen en kwam ik aan bod. Ik adviseerde de verkoper om de gekleurde muren wit te verven en de tuin nog even aan te pakken. Daarna ben ik aan de slag gegaan en richtte ik de woning volledig met mijn meubels en accessoires in (foto 3).

Verkoopstyling toegepast in de woonkamer aan de van der Vlugtsingel

Foto 3 – Resultaat na verkoopstyling

Er werd een nieuwe fotoreportage gemaakt en de woning werd opnieuw, voor dezelfde vraagprijs, aangeboden. Het resultaat? De bezichtigingen stroomden binnen, er werden 6 biedingen gedaan en binnen een week  is de woning voor €50.000,- boven de vraagprijs verkocht!

 

Laat jouw huis er uitspatten!

Het moge duidelijk zijn: in deze tijden van een afgekoelde woningmarkt is het des te belangrijker dat jouw huis uit het huizenaanbod spat! Zet je woning direct goed en aantrekkelijk in de markt om de kans op een snelle en succesvolle verkoop te vergroten. Waar vastgoedstyling eerst werd ingezet om een zo hoog mogelijke verkoopprijs te behalen, is het nu nodig om zoveel mogelijk geïnteresseerden naar je woning te trekken. 

De eigenaar van bovengenoemde woning had er in eerste instantie wat moeite mee dat zijn woning verkoopstyling nodig had om deze goed te kunnen verkopen. Na de styling en de succesvolle verkoop heeft hij mij verzekerd dat hij echt nooit meer een huis zonder styling zal verkopen. Hij heeft zijn investering er 18x uitgehaald.

 

Hulp of meubels nodig?

Wil je jouw woning online ook op laten vallen met bezichtigingen die binnenstromen? Contact mij voor meer informatie over hoe ik je kan helpen jouw huis optimaal te verkopen!

Blog

Meer tips & adviezen lezen?

5 tips om je slaapkamer verkoopklaar te maken

5 tips om je slaapkamer verkoopklaar te maken

Bij het verkoopklaar maken van een woning, richt ik mij altijd op de gehele woning. Een woning moet er van top tot teen goed uitzien en voelen voor een optimale verkoop. Daarom is het essentieel om ook de slaapkamer aandacht te geven tijdens het verkoopklaar maken van...

De toekomst van vastgoedstyling

De toekomst van vastgoedstyling

In onze snel evoluerende wereld is het niet verwonderlijk dat nieuwe technologieën en trends ook in de vastgoedwereld de kop opsteken. Vastgoedbedrijven maken steeds vaker gebruik van technologieën om virtuele rondleidingen te geven. Hierdoor is het voor potentiële...

Waarom vastgoedstyling werkt: het psychologische aspect

Waarom vastgoedstyling werkt: het psychologische aspect

Bij vastgoedstyling draait het niet alleen om een paar meubels en wat decoratie. Het gaat om het sturen van het onderbewuste van potentiële kopers. Ja, je leest het goed, met vastgoedstyling worden potentiële kopers een klein beetje voor de gek gehouden. Door een...