De meerwaarde van verkoopstyling

Aug 3, 2023
Home » Blogs » Verkoopstyling » De meerwaarde van verkoopstyling

Een huis verkopen is een spannende en vaak emotionele gebeurtenis. Voor veel huiseigenaren is een woning niet zomaar een pand. Het is een plek waar vaak jaren is gewoond, vol met herinneringen en persoonlijke waarde. Bij het op de markt brengen van een woning wil je als verkoper daarom natuurlijk het beste resultaat behalen, namelijk een vlotte verkoop tegen een mooie prijs. Verkoopstyling kan hier goed bij helpen.

In deze blog duiken we in de wereld van verkoopstyling en lees je wat de meerwaarde van verkoopstyling is. Of je nu een lege woning wilt aankleden, een gedateerd interieur nieuw leven wilt inblazen of gewoon de beste eerste indruk wilt maken, verkoopstyling kan het verschil maken tussen een trage verkoop en een succesvolle transactie.

 

Wat is verkoopstyling?

Voordat duidelijk wordt wat de meerwaarde van verkoopstyling is, is het belangrijk om te weten wat verkoopstyling precies is.

Verkoopstyling is niet voor mensen die geen smaak hebben, maar voor degene die het maximale uit de verkoop willen halen

Verkoopstyling, ook bekend als vastgoedstyling of home staging, is de kunst van het optimaal presenteren van een woning met als doel het aantrekken van zoveel mogelijk potentiële kopers. Bij verkoopstyling worden de sterke punten van een woning geaccentueerd, eventuele tekortkomingen geminimaliseerd en wordt er een aantrekkelijke en uitnodigende sfeer gecreëerd die een brede doelgroep aanspreekt. Het draait allemaal om het creëren van een onweerstaanbare eerste indruk, want we weten allemaal dat de eerste indruk cruciaal is bij het nemen van beslissingen.

 

De meerwaarde van verkoopstyling

Door het kiezen van de juiste meubels, accessoires en wanddecoratie, passend bij het huis, kan de sfeer in een ruimte enorm versterkt worden. Het creëren van sfeer is bij verkoopstyling dan ook erg belangrijk. Maar verkoopstyling gaat verder dan alleen de inrichting en decoratie. Het omvat ook het strategisch opstellen van meubels om de ruimtelijkheid te benadrukken en de flow van de woning te verbeteren. 

Als sfeer én ruimtelijkheid samenkomen in een huis dat de verkoop in gaat, leidt dit vaak tot een mooie fotoreportage én een positieve emotie bij potentiële kopers. De verkoopstyling heeft gezorgd voor een gevoel van thuiskomen en is een inspiratie voor de toekomstige inrichting en indeling.

Kortom: Een goed gestylde woning laat een blijvende indruk achter en vergroot de kans op een succesvolle verkoop. Daarbij zorgt verkoopstyling voor een maximale verkoopprijs en een verkorte verkoopduur, waardoor een woning sneller wordt verkocht.

Benieuwd hoe een verkoopstyling precies in zijn werk gaat? Lees hier meer informatie over de stappen.

 

Schakel de hulp in van een verkoopstyliste

Denk je dit allemaal zelf wel te kunnen? Dan denk je verkeerd. Lees hieronder drie redenen waarom je de hulp van een ervaren verkoopstyliste moet inschakelen bij het verkoopklaar maken van een woning.

Ervaring van de styliste
Een (ervaren) verkoopstyliste heeft tientallen, als het er geen honderd zijn, huizen gezien en klaargemaakt voor de verkoop. Ga af op deze ervaring en krijg tips waar je zelf waarschijnlijk niet op was gekomen. Een verkoopstyliste zorgt er in de styling voor dat de woning zo ruim, licht en sfeervol mogelijk uitkomt en het beste van je huis naar voren wordt gehaald.

Denken vanuit een breed publiek
Het huis waar jij al jaren woont, heb je ingericht naar eigen smaak. Maar dit hoeft niet te betekenen dat potentiële kopers ook van deze smaak houden. Omdat je bij het verkopen van je huis een zo breed mogelijk publiek wil aanspreken, moet het ook ingericht of gestyled zijn voor een zo breed mogelijk publiek. Een verkoopstyliste kijkt objectief en door de ogen van een potentiële koper naar jouw woning.

Verhuur van accessoires of meubels 
Sfeer in huis is ontzettend belangrijk voor een aantrekkelijke woningpresentatie. Juist de extra woonaccessoires geven de woning net dat beetje extra waardoor potentiële kopers bereid zijn om een hogere koopprijs te betalen. Staat je huis leeg of kan je huis wel wat meer sfeer gebruiken? Dan is het vaak mogelijk om via een styliste meubels of accessoires te huren voor de tijd dat jouw woning te koop staat. En geloof mij, die kosten heb je zo terugverdiend!

 

Tips op maat voor jouw woning

Veel makelaars bieden al standaard een verkoopstylingadvies aan omdat ze de meerwaarde zien en omdat mooie foto’s tegenwoordig belangrijker zijn dan ooit. Vraag ernaar bij je makelaar of neem zelf het heft in eigen handen en neem contact op met mij. Ik kom graag bij je langs en help je om jouw woning op zijn best te verkopen. Tijdens een advies krijg je, voor een relatief laag bedrag, veel informatie op maat voor het optimaal presenteren van jouw woning.

Blog

Meer tips & adviezen lezen?

Zo maak je de perfecte eerste indruk op Funda

Zo maak je de perfecte eerste indruk op Funda

Bij het verkopen van een woning is de eerste indruk cruciaal. De meeste potentiële kopers bekijken als eerste de fotoreportage op Funda, en vaak bepalen deze beelden of er wel of geen interesse is voor een bezichtiging. Daarom is het essentieel om te zorgen voor mooie...

Hoe verkoopstyling stap voor stap in zijn werk gaat

Hoe verkoopstyling stap voor stap in zijn werk gaat

Gaat jouw huis binnenkort in de verkoop en denk je eraan om jouw woning professioneel te laten stylen voor de verkoop? Lees dan dit blog waarin ik je meeneem door de stappen die we bij Huiswerk vastgoedstyling doorlopen jouw woning klaar te maken voor een optimale...

Het perfecte huis voor de juiste doelgroep

Het perfecte huis voor de juiste doelgroep

Het geheim achter een succesvolle verkoop ligt in het begrijpen van je potentiële kopers. Voordat je jouw huis op de markt brengt, is het belangrijk om te bepalen wie de ideale koper zou kunnen zijn. Vervolgens is het belangrijk om je woning naar deze doelgroep in te...