Het stylen van een thuiswerkplek doe je zo

Sep 4, 2023
Home » Blogs » Verkoopstyling » Het stylen van een thuiswerkplek doe je zo

Met het vele thuiswerken van tegenwoordig is een goed gestylede thuiswerkplek niet langer een extraatje, maar een waardevolle troef bij het verkopen van je huis. Heb je een extra kamer of hoekje in huis waar ruimte is voor een bureau? Maak hier dan een aantrekkelijke thuiswerkplek van want dat is wat potentiële kopers willen. Lees in dit blog enkele praktische tips om je thuiswerkplek te stylen voor een optimale woningpresentatie.

1. Kies de juiste meubels

Bij het stylen van je thuiswerkplek draait het om balans. Plaats een bureau dat past bij de grootte van de kamer en houd voldoende loopruimte over. Dit creëert een gevoel van openheid en functionaliteit. Kies daarnaast voor een normale stoel in plaats van een grote bureaustoel om de, vaak kleine, ruimte niet te overweldigen.

2. Een zo ruimtelijk mogelijke opstelling

Denk na over de positionering van het bureau om het gevoel van ruimtelijkheid te optimaliseren. Plaats het bureau doorgaans tegen de muur, in plaats van in het midden van de ruimte. Op deze manier zorg je voor voldoende loopruimte rondom het bureau en creëer je een open en toegankelijke uitstraling.

3. Minimalistische bureau setup

Minder is meer als het gaat om je bureaublad. Plaats slechts één scherm of laptop op het bureau en zorg ervoor dat eventuele kabels netjes zijn weggewerkt. Stop losse papieren, pennen en andere kleine voorwerpen in mooie mandjes of dozen. Een opgeruimde werkplek ziet er niet alleen professioneel uit, maar stelt kopers ook in staat om zich de ruimte gemakkelijk voor te stellen.

4. Voeg sfeer toe met accessoires

Geef de thuiswerkplek net dat beetje extra door wat accessoires toe te voegen. Zet bijvoorbeeld een vaasje met bloemen of een klein plantje neer. Daarnaast is een mooie bureaulamp aan te raden. Deze is niet alleen functioneel, maar voegt ook sfeervolle verlichting toe. Als laatste kan je nog een poster of print aan de muur boven of naast het bureau hangen.

Een goed gestylede thuiswerkplek kan het verschil maken bij het verkopen van je huis. Het creëert niet alleen een positieve eerste indruk, maar laat potentiële kopers ook zien hoe de ruimte effectief kan worden gebruikt.

Wil je dat je huis echt opvalt tussen alle andere huizen die te koop staan? Neem dan contact met mij op. Ik kan je helpen bij de puntjes op de ‘i’ zetten qua styling maar ik kan ook de gehele styling op mij nemen inclusief het verhuren van woonaccessoires en meubels.

Ja, dit wil ik!

Blog

Meer tips & adviezen lezen?

Hoe verkoopstyling stap voor stap in zijn werk gaat

Hoe verkoopstyling stap voor stap in zijn werk gaat

Gaat jouw huis binnenkort in de verkoop en denk je eraan om jouw woning professioneel te laten stylen voor de verkoop? Lees dan dit blog waarin ik je meeneem door de stappen die we bij Huiswerk vastgoedstyling doorlopen jouw woning klaar te maken voor een optimale...

Het perfecte huis voor de juiste doelgroep

Het perfecte huis voor de juiste doelgroep

Het geheim achter een succesvolle verkoop ligt in het begrijpen van je potentiële kopers. Voordat je jouw huis op de markt brengt, is het belangrijk om te bepalen wie de ideale koper zou kunnen zijn. Vervolgens is het belangrijk om je woning naar deze doelgroep in te...

Dit zijn de meest gemaakte fouten bij verkoopstyling

Dit zijn de meest gemaakte fouten bij verkoopstyling

Bij het verkopen van een woning is een goede presentatie van groot belang. Toch zie ik als vastgoedstyliste vaak dezelfde fouten bij het presenteren van woningen voor de verkoop. En dat snap ik heel goed, de lijn tussen goed en fout is dun. Je wil een neutrale...