Het stylen van een thuiswerkplek doe je zo

Sep 4, 2023
Home » Blogs » Verkoopstyling » Het stylen van een thuiswerkplek doe je zo

Met het vele thuiswerken van tegenwoordig is een goed gestylede thuiswerkplek niet langer een extraatje, maar een waardevolle troef bij het verkopen van je huis. Heb je een extra kamer of hoekje in huis waar ruimte is voor een bureau? Maak hier dan een aantrekkelijke thuiswerkplek van want dat is wat potentiële kopers willen. Lees in dit blog enkele praktische tips om je thuiswerkplek te stylen voor een optimale woningpresentatie.

1. Kies de juiste meubels

Bij het stylen van je thuiswerkplek draait het om balans. Plaats een bureau dat past bij de grootte van de kamer en houd voldoende loopruimte over. Dit creëert een gevoel van openheid en functionaliteit. Kies daarnaast voor een normale stoel in plaats van een grote bureaustoel om de, vaak kleine, ruimte niet te overweldigen.

2. Een zo ruimtelijk mogelijke opstelling

Denk na over de positionering van het bureau om het gevoel van ruimtelijkheid te optimaliseren. Plaats het bureau doorgaans tegen de muur, in plaats van in het midden van de ruimte. Op deze manier zorg je voor voldoende loopruimte rondom het bureau en creëer je een open en toegankelijke uitstraling.

3. Minimalistische bureau setup

Minder is meer als het gaat om je bureaublad. Plaats slechts één scherm of laptop op het bureau en zorg ervoor dat eventuele kabels netjes zijn weggewerkt. Stop losse papieren, pennen en andere kleine voorwerpen in mooie mandjes of dozen. Een opgeruimde werkplek ziet er niet alleen professioneel uit, maar stelt kopers ook in staat om zich de ruimte gemakkelijk voor te stellen.

4. Voeg sfeer toe met accessoires

Geef de thuiswerkplek net dat beetje extra door wat accessoires toe te voegen. Zet bijvoorbeeld een vaasje met bloemen of een klein plantje neer. Daarnaast is een mooie bureaulamp aan te raden. Deze is niet alleen functioneel, maar voegt ook sfeervolle verlichting toe. Als laatste kan je nog een poster of print aan de muur boven of naast het bureau hangen.

Een goed gestylede thuiswerkplek kan het verschil maken bij het verkopen van je huis. Het creëert niet alleen een positieve eerste indruk, maar laat potentiële kopers ook zien hoe de ruimte effectief kan worden gebruikt.

Wil je dat je huis echt opvalt tussen alle andere huizen die te koop staan? Neem dan contact met mij op. Ik kan je helpen bij de puntjes op de ‘i’ zetten qua styling maar ik kan ook de gehele styling op mij nemen inclusief het verhuren van woonaccessoires en meubels.

Ja, dit wil ik!

Blog

Meer tips & adviezen lezen?

5 tips om je slaapkamer verkoopklaar te maken

5 tips om je slaapkamer verkoopklaar te maken

Bij het verkoopklaar maken van een woning, richt ik mij altijd op de gehele woning. Een woning moet er van top tot teen goed uitzien en voelen voor een optimale verkoop. Daarom is het essentieel om ook de slaapkamer aandacht te geven tijdens het verkoopklaar maken van...

De toekomst van vastgoedstyling

De toekomst van vastgoedstyling

In onze snel evoluerende wereld is het niet verwonderlijk dat nieuwe technologieën en trends ook in de vastgoedwereld de kop opsteken. Vastgoedbedrijven maken steeds vaker gebruik van technologieën om virtuele rondleidingen te geven. Hierdoor is het voor potentiële...

Waarom vastgoedstyling werkt: het psychologische aspect

Waarom vastgoedstyling werkt: het psychologische aspect

Bij vastgoedstyling draait het niet alleen om een paar meubels en wat decoratie. Het gaat om het sturen van het onderbewuste van potentiële kopers. Ja, je leest het goed, met vastgoedstyling worden potentiële kopers een klein beetje voor de gek gehouden. Door een...