Vergeet je persoonlijke spullen niet weg te halen als jouw huis in de verkoop gaat

Jan 12, 2023
Home » Blogs » Verkoopstyling » Vergeet je persoonlijke spullen niet weg te halen als jouw huis in de verkoop gaat

Het verkopen van je huis kan overweldigend zijn. Er wordt van alles van je gevraagd en je moet van alles doen om je huis op tijd klaar te hebben voor een optimale verkoop. Een van de stappen die hierbij komt kijken is het stylen van je huis. En dat gaat verder dan alleen maar opruimen. Een belangrijk onderdeel is namelijk het weghalen van persoonlijke spullen. In deze blogpost bespreek ik waarom dit zo belangrijk is bij de verkoop van je huis. Lees dus snel verder!

 

Help het inlevingsvermogen

Bij de verkoop van je huis is het belangrijk om het zo in te richten dat potentiële kopers zich er prettig voelen en zich kunnen voorstellen om in jouw huis te wonen. Een van de beste manieren om dit te doen is door zoveel mogelijk van je persoonlijke bezittingen te verbergen. Hieronder vallen foto’s, souveniertjes, verzamelde ‘prulletjes’ en al het andere dat het huis als het jouwe zou kunnen laten voelen in plaats van dat van een potentiële koper. Potentiële kopers willen liever niet weten wie er in de woning woont en door een neutrale woningpresentatie kunnen kopers zich makkelijker voorstellen dat ze er wonen in plaats van jij.

 

Afleidingen verwijderen

Een andere reden is dat te veel spullen in huis afleidend kunnen zijn voor potentiële kopers. Je wilt dat ze zich concentreren op de kenmerken van het huis in plaats van afgeleid te worden door wat je erin hebt staan. Door je persoonlijke spullen weg te halen, kunnen potentiële kopers zich gemakkelijker concentreren op wat het belangrijkst is – het huis zelf!

 

De sfeer moet wel blijven

Het weghalen van persoonlijke spullen betekent overigens niet dat je alle sfeer in huis weg moet halen. Juist niet. Sfeer is een erg belangrijk detail dat je wilt behouden of toevoegen bij het presenteren van jouw woning voor de verkoop. Deze sfeer moet alleen zo neutraal mogelijk zijn zodat je een zo breed mogelijk publiek aanspreekt. Hoe je dat doet? Vervang de souveniertjes en persoonlijke spullen voor neutrale woonaccessoires zoals vaasjes met (droog)bloemen of kaarsen. En de lijsten met familiefoto’s vervang je gemakkelijk door een neutrale poster.

 

Grotere verkoopkans

Zoals je hebt gelezen is het wegnemen van al je persoonlijke spullen bijna een must voor een optimale verkoop van je huis. Het is een essentieel onderdeel om ervoor te zorgen dat potentiële kopers zich op hun gemak voelen bij het bekijken van de woning en zichzelf in de woning zien wonen. Hoe minder afleiding er in het huis is, hoe groter de kans dat je de deal sluit. Vergeet deze belangrijke stap dus niet bij de verkoop van je huis.


Styling hulp nodig?

Kan je wel wat hulp gebruiken bij het klaarmaken van jouw woning voor de verkoop? Ik geef tijdens een verkoopstyling advies graag tips hoe je een woning neutraler kunt maken zonder teniet te doen aan de sfeer. Kijk voor meer informatie en tarieven op mijn website of neem direct contact met mij op.

Blog

Meer tips & adviezen lezen?

Zo maak je de perfecte eerste indruk op Funda

Zo maak je de perfecte eerste indruk op Funda

Bij het verkopen van een woning is de eerste indruk cruciaal. De meeste potentiële kopers bekijken als eerste de fotoreportage op Funda, en vaak bepalen deze beelden of er wel of geen interesse is voor een bezichtiging. Daarom is het essentieel om te zorgen voor mooie...

Hoe verkoopstyling stap voor stap in zijn werk gaat

Hoe verkoopstyling stap voor stap in zijn werk gaat

Gaat jouw huis binnenkort in de verkoop en denk je eraan om jouw woning professioneel te laten stylen voor de verkoop? Lees dan dit blog waarin ik je meeneem door de stappen die we bij Huiswerk vastgoedstyling doorlopen jouw woning klaar te maken voor een optimale...

Het perfecte huis voor de juiste doelgroep

Het perfecte huis voor de juiste doelgroep

Het geheim achter een succesvolle verkoop ligt in het begrijpen van je potentiële kopers. Voordat je jouw huis op de markt brengt, is het belangrijk om te bepalen wie de ideale koper zou kunnen zijn. Vervolgens is het belangrijk om je woning naar deze doelgroep in te...