Hoe je jouw keuken het beste stylet voor de verkoop van je huis

Jun 2, 2023
Home » Blogs » Verkoopstyling » Hoe je jouw keuken het beste stylet voor de verkoop van je huis

Bij de verkoop van een huis is het vooral belangrijk om aan potentiële kopers te laten zien wat een fijne woning je hebt. Dit geldt voor elke ruimte en dus ook de keuken. Je wilt dat potentiële kopers zichzelf al helemaal zien kokkerellen in jouw keuken. Zorg dus voor een opgeruimde en sfeervolle keuken wanneer jouw huis in de verkoop gaat. Maat dit is misschien makkelijker gezegd dan gedaan. Een te lege keuken is namelijk sfeerloos, maar bij een te volle keuken wek je weer de indruk dat er te weinig (opberg)ruimte is. Met de tips uit dit blog, style je jouw keuken precies goed en is ‘ie klaar voor de fotoreportage en de daaropvolgende bezichtigingen.

 

Laat de vloer zien

Door zoveel mogelijk vloer te laten zien, oogt een ruimte groter. Haal daarom zoveel mogelijk spullen van de grond weg. Denk bijvoorbeeld aan die grote prullenbak, de oud papier mand of de hondenvoerbakjes. Zet alles (tijdelijk) aan de kant voor een zo ruim mogelijk ogende keuken. Een eventueel deurmatje haal je ook even weg voor nog meer vloeroppervlak.

 

Hoe meer aanrecht, hoe beter

Genoeg werkruimte op het aanrechtblad is een dikke plus voor een keuken. Laat daarom veel aanrechtblad zien door deze zo leeg mogelijk te houden, zodat de beschikbare werkruimte goed zichtbaar is. Helemaal leeg is dan weer niet aan te raden, dus ga voor een paar sfeermakers afhankelijk van de grote van je keuken. Denk aan houten serveerplanken, een vers kruidenplantje naast het fornuis, een mooi peper- en zoutstel, een rijk gevulde fruitschaal of een mooie pan op het fornuis. Deze nemen niet teveel (werk)ruimte in, maar geven wel een gezellige huiselijke sfeer. Berg alle apparaten op, maar laat bijvoorbeeld wel het koffiezetapparaat staan voor die huiselijke sfeer.

 

Planken zo leeg mogelijk

Heb je planken of open kastjes in de keuken? Reduceer het aantal voorwerpen dat op planken of in open kastjes staat. Laat bijvoorbeeld alleen een paar van je mooiste kookboeken staan en zet slechts een paar (glazen) potten neer ter decoratie.

 

Zet niks ergens bovenop

Bij te weinig opbergruimte in de keuken is het logisch dat de ruimte op bovenkasten of de afzuigkap gebruikt wordt om spullen neer te zetten. Voor het stylen van de kleuken voor de verkoop wil je al deze spullen daar alleen niet hebben staan. Wanneer je de spullen laat staan, laat je eigenlijk direct aan potentiële kopers zien dat er te weinig opbergruimte is. Haal daarom altijd de ruimte op de bovenkasten en de afzuigkap leeg.

 

Vergeet niet schoon te maken

Misschien een inkoppertje, maar ik kan deze tip niet zomaar weglaten. Zorg dat je keuken(vloer) schoon is. Vergeet hierbij ook de binnenkant van de kastjes en de inbouwapparatuur niet omdat kijkers hierin kunnen kijken tijdens de bezichtigingen. Het is daarom belangrijk om deze goed schoon te maken. Een tip voor het goed schoonmaken van de oven is baking soda. Met deze eenvoudige methode kan je je oven op een milieuvriendelijke en effectieve manier schoonmaken.

Vind je het lastig om zelf aan de slag te gaan met deze tips of besteed je de gehele verkoopstyling liever uit? Neem dan contact met mij op. Ik kan je helpen bij de puntjes op de ‘i’ zetten qua styling maar ik kan ook de gehele styling op mij nemen inclusief het verhuren van woonaccessoires en meubels.

Ja, dit wil ik!

Blog

Meer tips & adviezen lezen?

Hoe verkoopstyling stap voor stap in zijn werk gaat

Hoe verkoopstyling stap voor stap in zijn werk gaat

Gaat jouw huis binnenkort in de verkoop en denk je eraan om jouw woning professioneel te laten stylen voor de verkoop? Lees dan dit blog waarin ik je meeneem door de stappen die we bij Huiswerk vastgoedstyling doorlopen jouw woning klaar te maken voor een optimale...

Het perfecte huis voor de juiste doelgroep

Het perfecte huis voor de juiste doelgroep

Het geheim achter een succesvolle verkoop ligt in het begrijpen van je potentiële kopers. Voordat je jouw huis op de markt brengt, is het belangrijk om te bepalen wie de ideale koper zou kunnen zijn. Vervolgens is het belangrijk om je woning naar deze doelgroep in te...

Dit zijn de meest gemaakte fouten bij verkoopstyling

Dit zijn de meest gemaakte fouten bij verkoopstyling

Bij het verkopen van een woning is een goede presentatie van groot belang. Toch zie ik als vastgoedstyliste vaak dezelfde fouten bij het presenteren van woningen voor de verkoop. En dat snap ik heel goed, de lijn tussen goed en fout is dun. Je wil een neutrale...