De 5 geheimen van verkoopstyling onthult

Nov 16, 2023
Home » Blogs » Weetjes » De vijf geheimen van vastgoedstyling onthult

Voordat we naar de geheimen van vastgoedstyling gaan, leg ik eerst de verschillen tussen vastgoed- en interieurstyling uit. Vastgoedstyling is namelijk niet gewoon interieurstyling met een ander label. Waar interieurstyling gericht is op persoonlijke smaak en langdurige bewoning, is vastgoedstyling de kunst van het verleiden op de huizenmarkt. Het draait om het creëren van een onweerstaanbare eerste indruk, waardoor potentiële kopers direct verliefd worden op een woning.

Je kan het zien als een sterke marketingtool om een woning zo snel mogelijk en voor een zo hoog mogelijke vraagprijs te verkopen. De kern van verkoopstyling is van een thuis een huis maken. Bij vastgoedstyling (ook wel verkoopstyling genoemd) krijgt een woning die in de verkoop komt of staat een restyling. Dit is een essentieel onderdeel van het verkoopklaar maken van een woning. Bij vastgoedstyling wordt uitgegaan van een zo neutraal mogelijke inrichting, zodat zoveel mogelijk mensen zich aangetrokken voelen tot de woning en een bezichtiging aanvragen.

Benieuwd hoe vastgoedstyling in zijn werk gaat? Ik onthul vijf geheimen die worden toegepast bij het stylen van huizen voor een optimale verkoop. Lees snel verder.

1. Bedden bedrog

De perfect opgemaakte bedden die je ziet in een gestyled huis op bijvoorbeeld Funda, zijn bijna altijd nep. Bij het inrichten van een woning voor de verkoop zetten wij zeker geen volledige bedden neer namelijk. We maken gebruik van een slimme (en lichte) tactiek. Namelijk het maken van een nep bed met behulp van verhuisdozen en luchtbedden. Vervolgens maken we deze op zoals ze dat doen in een 5-sterren hotel, et voila! Zo creëren we snel en praktisch een knusse slaapplek die potentiële kopers doet wegdromen. Niemand die het verschil ziet!

2. Planten die nooit groeien en bloemen die niet verwelken

Groene planten en kleurrijke bloemen voegen leven toe aan een ruimte. Het verkoopstyling cliché van een verse bos bloemen op tafel is er niet voor niks. Het enige nadeel van planten en bloemen is dat ze water nodig hebben. Dat kan nog wel eens lastig zijn als een huis een tijdje te koop staat. Om die reden gebruik ik nepplanten en zijden bloemen. Ze zien er namelijk altijd fris en levendig uit, zonder dat we ons zorgen hoeven te maken over water geven! Als je investeert in een kwalitatief goede en mooie nep plant of een zijden bos bloemen, dan zie je bijna het verschil niet. Vooral de zijden bloemen van tegenwoordig kunnen bijna niet meer tegen de echte op.

3. Weg met die tv

In mijn stylingen is het een beetje zoals terug in de tijd stappen – je vindt hier namelijk nooit een tv! Waarom niet? Omdat ik de ruimte op de meest ideale en ruimtelijke manier wil inrichten. Ik wil daarmee geen rekening houden met een zithoek die helemaal op de televisie gericht is. Potentiële kopers moeten zich concentreren op de ruimte, niet op een lomp en zwart scherm. Verwacht daarom geen prominente tv in onze gestylede ruimtes. Een subtiele zet om de aandacht te richten op de unieke kenmerken van de woning.

4. Kastloze ruimtes

Kasten zijn misschien handig voor opslag, maar in de wereld van vastgoedstyling spelen ze geen hoofdrol. Ruimte en luchtigheid wel! Daarom zie je in woningen die volledig gestyled zijn door een vastgoedstyliste geen grote en zware kasten. In plaats van zware kasten vullen we de ruimtes liever met luchtige dressoirs en een brede zithoek.

5. Groots in accessoires

Accessoires zijn de kers op de taart van vastgoedstyling. Ze geven dat extraatje dat nodig is om een huis warmte en sfeer te geven. Bij het toevoegen van accessoires gaan we voor groot. Grote accessoires zorgen in tegenstelling tot kleine accessoires voor een chique aankleding in plaats van chaos. Met de juiste accessoires ontstaat er een onvergetelijke indruk.

De magie van vastgoedstyling

Wil je nog meer geheimen en tips vanuit vastgoedstyling? Ik kom graag langs voor een verkoopstyling advies en vertel je alle tips gericht op jouw huis om zo het beste uit je te verkopen woning naar voren te halen. Geef je woning de aandacht die het verdient en neem contact op met mij via de volgende link.

Ja, ik wil graag professionele styling hulp!

 

Blog

Meer tips & adviezen lezen?

Hoe verkoopstyling stap voor stap in zijn werk gaat

Hoe verkoopstyling stap voor stap in zijn werk gaat

Gaat jouw huis binnenkort in de verkoop en denk je eraan om jouw woning professioneel te laten stylen voor de verkoop? Lees dan dit blog waarin ik je meeneem door de stappen die we bij Huiswerk vastgoedstyling doorlopen jouw woning klaar te maken voor een optimale...

Het perfecte huis voor de juiste doelgroep

Het perfecte huis voor de juiste doelgroep

Het geheim achter een succesvolle verkoop ligt in het begrijpen van je potentiële kopers. Voordat je jouw huis op de markt brengt, is het belangrijk om te bepalen wie de ideale koper zou kunnen zijn. Vervolgens is het belangrijk om je woning naar deze doelgroep in te...

Dit zijn de meest gemaakte fouten bij verkoopstyling

Dit zijn de meest gemaakte fouten bij verkoopstyling

Bij het verkopen van een woning is een goede presentatie van groot belang. Toch zie ik als vastgoedstyliste vaak dezelfde fouten bij het presenteren van woningen voor de verkoop. En dat snap ik heel goed, de lijn tussen goed en fout is dun. Je wil een neutrale...