Welke muurkleur is geschikt wanneer je jouw huis gaat verkopen?

Oct 20, 2022
Home » Blogs » Weetjes » Welke muurkleur is geschikt wanneer je jouw huis gaat verkopen?

Een tijdje geleden ging ik langs bij een woning voor een intake bezoek voor een verkoopstyling. Het was een mooie woning, licht en grote ruimtes en met mijn styling zouden we het beste uit de woning naar voren halen. De styling werd mij alleen een beetje moeilijker gemaakt doordat de nieuwe kleur op de muur iets anders was uitgepakt dan de bedoeling was. De makelaar had de verkoper al eerder aangeraden de muren in een neutrale en zachte kleur te verven. Een voorbeeld die was gegeven was de welbekende kleur Sandy Beach van Flexa. De verkoper had alleen een andere kleur verf bij de bouwmarkt meegenomen waardoor alle muren in de woning vanillegeel waren geworden. Oeps!

Veel potentiële kopers kunnen niet door een gekleurde muur heen kijken.

Denken voor het grote publiek

De miscommunicatie rondom de muurkleur inspireerde mij tot het schrijven van deze blog, want ik weet dat er veel meer verkopers zijn die geen idee hebben hoe ze hun huis het beste in de verkoop kunnen zetten en twijfelen of de kleur op de muur wel ‘kan’ voor de verkoop. En dat snap ik, want voor het klaarmaken van jouw woning voor de verkoop moet je jouw eigen smaak loslaten en denken vanuit het grotere publiek. Niet iedereen hoeft het mooi te vinden, maar je woning moet wel zo neutraal en sfeervol mogelijk zijn zodat je een zo groot mogelijke groep potentiële kopers aanspreekt. Om je een beetje te helpen, geef ik je graag wat tips voor het verven van je muren in de juiste kleur met het oog op een goede woningpresentatie.

Verkoopstyling toegepast in de woonkamer aan de Verkoopstyling toegepast in de woonkamer aan de

Blijf ver weg van primaire kleuren

Laten we beginnen met een flinke no-go wat betreft kleur op je muur als je je huis gaat verkopen: dat zijn primaire en felle kleuren. Kleur is heel persoonlijk en smaakgevoelig. Aangezien veel mensen, en dus potentiële kopers, het lastig vinden om door andermans interieur heen te kijken, sluit je al snel veel mensen uit door bijvoorbeeld jouw knalblauwe muur. Heb je een kleur op de muur die waarschijnlijk niet in de smaak gaat vallen bij het grote publiek? Verf deze muren dan in een neutrale en lichte kleur. Zo kan iedereen het aan zijn eigen verbeelding overlaten wat ze met de woning zouden willen doen.

Heb je geen tijd om te verven of gaat het om één gekleurde muur in een ruimte? Dan is het slim om voor eenheid te gaan en deze kleur terug te laten komen in de styling. Kies bijvoorbeeld dezelfde kleur sierkussens op de bank of in de styling van het bed of hang wanddecoratie op waarin deze kleur terugkomt. Zo zorg je voor eenheid.

Geen donkere kleuren

Nog iets waar je bij moet wegblijven wanneer jouw huis in de verkoop gaat, zijn muren met donkere kleuren. Donkere kleuren absorberen licht, waardoor een ruimte kleiner oogt dan het daadwerkelijk is. En dat is juist wil je niet wilt wanneer je je huis gaat verkopen. Potentiële kopers willen licht en ruimte, dus wees slim en verf jouw donkere muren in een lichte tint voordat de verkoopfoto’s van jouw huis worden gemaakt.

Wit is altijd goed

Vind je het lastig om te bepalen welke kleur het meest geschikt is voor de verkoop van jouw huis? Volg dan het advies van de eerder genoemde makelaar op en kies voor de kleur Sandy Beach van Flexa of iets vergelijkbaars. Durf je het risico toch niet aan of twijfel je of deze kleur wel past bij de rest van jouw inrichting? Ga dan gewoon voor wit. Wit oogt fris en licht, is het meest neutraal en kan in elke ruimte worden gebruikt. Hier kun je bij de verkoop niet mis mee gaan. 

Verkoopstyling toegepast in de woonkamer aan de Valeriusstraat

Lukt het verkoop klaar maken niet? Vraag hulp!

Kom je er toch niet uit of wil je hierin een professioneel advies? Heb je geen tijd om jouw huis spik en span in orde te maken voor de verkoop? Ik help je graag! Met mijn hulp creëren we een sfeervol geheel die ervoor zorgt dat jouw woning de waardering krijgt die het verdient. En die jij vervolgens terugziet in een snelle en succesvolle verkoop. Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie.

Blog

Meer tips & adviezen lezen?

Het perfecte huis voor de juiste doelgroep

Het perfecte huis voor de juiste doelgroep

Het geheim achter een succesvolle verkoop ligt in het begrijpen van je potentiële kopers. Voordat je jouw huis op de markt brengt, is het belangrijk om te bepalen wie de ideale koper zou kunnen zijn. Vervolgens is het belangrijk om je woning naar deze doelgroep in te...

Dit zijn de meest gemaakte fouten bij verkoopstyling

Dit zijn de meest gemaakte fouten bij verkoopstyling

Bij het verkopen van een woning is een goede presentatie van groot belang. Toch zie ik als vastgoedstyliste vaak dezelfde fouten bij het presenteren van woningen voor de verkoop. En dat snap ik heel goed, de lijn tussen goed en fout is dun. Je wil een neutrale...

5 tips om je slaapkamer verkoopklaar te maken

5 tips om je slaapkamer verkoopklaar te maken

Bij het verkoopklaar maken van een woning, richt ik mij altijd op de gehele woning. Een woning moet er van top tot teen goed uitzien en voelen voor een optimale verkoop. Daarom is het essentieel om ook de slaapkamer aandacht te geven tijdens het verkoopklaar maken van...