Zo krijg je kopers enthousiast over jouw huis

Feb 8, 2023
Home » Blogs » Tips » Zo krijg je kopers enthousiast over jouw huis

Het verkopen van je huis kan een stressvolle tijd zijn, vooral als je probeert het te verkopen voor de best mogelijke prijs. Gelukkig zijn er een aantal stappen die je kunt nemen om ervoor te zorgen dat je huis zo aantrekkelijk mogelijk is voor kopers en het snel verkoopt. Hier zijn een paar tips voor het optimaal verkopen van je huis:

1. Maak je huis schoon en zorg dat het opgeruimd is.

Niets is minder aantrekkelijk voor kopers dan een huis dat er rommelig en onverzorgd uitziet. Zorg ervoor dat je huis schoon is en dat alles op zijn plaats staat voordat je begint met verkopen. Dit betekent dat je moet beginnen met het opruimen van overtollige spullen en het wegwerken van persoonlijke spullen (lees hier meer over in mijn eerdere blog). Maak het huis grondig schoon, inclusief ramen, vloeren en meubels. Dit geeft een goede eerste indruk aan de potentiële kopers. Overweeg ook om professionele reiniging in te huren, zoals een carpet-cleaner of een specialist voor het reinigen van ramen. Zo geef je een nieuw leven aan je huis en zal het er verzorgd uit zien. 

 

2. Voer een renovatie of (kleine) klusjes uit.

Als je huis er enigszins verouderd uitziet, kan het een goed idee zijn om een kleine renovatie uit te voeren. Dit kan een groot verschil maken in de uitstraling van je huis en maakt het aantrekkelijker voor potentiële kopers. Maar wees wel selectief in de renovaties die je doet en richt je op de meest waarschijnlijke knelpunten. Wees voorzichtig met het doen van ingrijpende wijzigingen of aanpassingen, zoals het verwijderen van muren of het veranderen van de lay-out van een kamer. Dit kan de waarde van je huis negatief beïnvloeden.

Enkele voorbeelden van kleine renovaties die slim zijn om te doen:

  • Het vervangen van (delen) oude of beschadigde vloeren
  • Het verven van de muren en plafonds in een frisse kleur
  • Het vervangen van oude of beschadigde deuren en kozijnen
  • Het installeren van nieuwe verlichting
  • Het leggen van de plinten

 

3. Creëer een warm en gezellig gevoel in huis.

Kopers willen zich thuis voelen in het huis dat ze overwegen te kopen. Daarom is het belangrijk dat je huis een gezellige en welkome sfeer heeft. Dit doe je door gebruik te maken van woonaccessoires zoals kussens, kaarsen en planten. Zorg er ook voor dat je woning voldoende verlicht  is en dat de temperatuur comfortabel is tijdens bezichtigingen.

4. Laat goede foto’s van je huis maken.

De eerste indruk van jouw woning gebeurd online door het bekijken van de fotoreportage. Daarom is het ontzettend belangrijk om mooie foto’s te hebben die je huis op zijn best laten zien. Zorg ervoor dat de foto’s helder en scherp zijn en dat de belangrijkste kenmerken van je huis zichtbaar zijn. Dit kan je aan een professionele fotograaf overlaten, maar kijk vooral mee en wees kritisch op de foto’s.

 

Door deze stappen te volgen, zorg je ervoor dat je huis aantrekkelijk is voor kopers en vergroot je de kans op een snelle verkoop. Onthoud dat het belangrijk is om realistisch te blijven over de verkoopwaarde van je huis en vraag om hulp aan een professionele makelaar.

 

Hulp of advies voor het klaarmaken van jouw huis voor de verkoop?

Wil je er zeker van zijn dat jouw huis er zo aantrekkelijk mogelijk uitziet voor kopers? Of vind je het zoals veel andere huizenverkopers, lastig om objectief naar jouw eigen huis te kijken? Vraag dan hulp aan een professionele verkoopstylist. Ik help je graag om jouw huis er op z’n mooist uit te laten zien en een gezellige sfeer te creëren die kopers aantrekt. 

Dit doe ik door het geven van een verkoopstyling advies op maat en/of door het uitvoeren van de verkoopstyling zelf. Je kunt bij mij ook een aanvullend accessoire-pakket huren, zodat jij niet onnodig veel geld hoeft uit te geven aan extra accessoires om jouw woning zo sfeervol mogelijk te presenteren.

Heb jij interesse in een advies op maat of een restyling van je woning voor de verkoop? Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie.

Blog

Meer tips & adviezen lezen?

5 tips voor het stijlvol inrichten van jouw woonkamer voor de verkoop

5 tips voor het stijlvol inrichten van jouw woonkamer voor de verkoop

Het is natuurlijk een inkoppertje als ik schrijf dat als je van plan bent om je woning te verkopen, het belangrijk is om ervoor te zorgen dat deze er zo aantrekkelijk mogelijk uitziet voor potentiële kopers. Een stijlvolle inrichting speelt hierbij een grote rol....

7 redenen om voor verkoopstyling te kiezen

7 redenen om voor verkoopstyling te kiezen

Je huis gaat in de verkoop en dat betekent dat jouw huis tip top in orde moet zijn. Het huis waar jij zo lang met veel plezier hebt gewoond gaat op zijn kop en moet er op zijn best uitzien. Je wil natuurlijk zoveel mogelijk uit de verkoop halen. Maar waar begin je...