Zo krijg je kopers enthousiast over jouw huis

Feb 8, 2023
Home » Blogs » Tips » Zo krijg je kopers enthousiast over jouw huis

Het verkopen van je huis kan een stressvolle tijd zijn, vooral als je probeert het te verkopen voor de best mogelijke prijs. Gelukkig zijn er een aantal stappen die je kunt nemen om ervoor te zorgen dat je huis zo aantrekkelijk mogelijk is voor kopers en het snel verkoopt. Hier zijn een paar tips voor het optimaal verkopen van je huis:

1. Maak je huis schoon en zorg dat het opgeruimd is.

Niets is minder aantrekkelijk voor kopers dan een huis dat er rommelig en onverzorgd uitziet. Zorg ervoor dat je huis schoon is en dat alles op zijn plaats staat voordat je begint met verkopen. Dit betekent dat je moet beginnen met het opruimen van overtollige spullen en het wegwerken van persoonlijke spullen (lees hier meer over in mijn eerdere blog). Maak het huis grondig schoon, inclusief ramen, vloeren en meubels. Dit geeft een goede eerste indruk aan de potentiële kopers. Overweeg ook om professionele reiniging in te huren, zoals een carpet-cleaner of een specialist voor het reinigen van ramen. Zo geef je een nieuw leven aan je huis en zal het er verzorgd uit zien. 

 

2. Voer een renovatie of (kleine) klusjes uit.

Als je huis er enigszins verouderd uitziet, kan het een goed idee zijn om een kleine renovatie uit te voeren. Dit kan een groot verschil maken in de uitstraling van je huis en maakt het aantrekkelijker voor potentiële kopers. Maar wees wel selectief in de renovaties die je doet en richt je op de meest waarschijnlijke knelpunten. Wees voorzichtig met het doen van ingrijpende wijzigingen of aanpassingen, zoals het verwijderen van muren of het veranderen van de lay-out van een kamer. Dit kan de waarde van je huis negatief beïnvloeden.

Enkele voorbeelden van kleine renovaties die slim zijn om te doen:

  • Het vervangen van (delen) oude of beschadigde vloeren
  • Het verven van de muren en plafonds in een frisse kleur
  • Het vervangen van oude of beschadigde deuren en kozijnen
  • Het installeren van nieuwe verlichting
  • Het leggen van de plinten

 

3. Creëer een warm en gezellig gevoel in huis.

Kopers willen zich thuis voelen in het huis dat ze overwegen te kopen. Daarom is het belangrijk dat je huis een gezellige en welkome sfeer heeft. Dit doe je door gebruik te maken van woonaccessoires zoals kussens, kaarsen en planten. Zorg er ook voor dat je woning voldoende verlicht  is en dat de temperatuur comfortabel is tijdens bezichtigingen.

 

4. Laat goede foto’s van je huis maken.

De eerste indruk van jouw woning gebeurd online door het bekijken van de fotoreportage. Daarom is het ontzettend belangrijk om mooie foto’s te hebben die je huis op zijn best laten zien. Zorg ervoor dat de foto’s helder en scherp zijn en dat de belangrijkste kenmerken van je huis zichtbaar zijn. Dit kan je aan een professionele fotograaf overlaten, maar kijk vooral mee en wees kritisch op de foto’s.

 

Door deze stappen te volgen, zorg je ervoor dat je huis aantrekkelijk is voor kopers en vergroot je de kans op een snelle verkoop. Onthoud dat het belangrijk is om realistisch te blijven over de verkoopwaarde van je huis en vraag om hulp aan een professionele makelaar.

 

Hulp of advies voor het klaarmaken van jouw huis voor de verkoop?

Wil je er zeker van zijn dat jouw huis er zo aantrekkelijk mogelijk uitziet voor kopers? Of vind je het zoals veel andere huizenverkopers, lastig om objectief naar jouw eigen huis te kijken? Vraag dan hulp aan een professionele verkoopstylist. Ik help je graag om jouw huis er op z’n mooist uit te laten zien en een gezellige sfeer te creëren die kopers aantrekt. 

Dit doe ik door het geven van een verkoopstyling advies op maat en/of door het uitvoeren van de verkoopstyling zelf. Je kunt bij mij ook een aanvullend accessoire-pakket huren, zodat jij niet onnodig veel geld hoeft uit te geven aan extra accessoires om jouw woning zo sfeervol mogelijk te presenteren.

Heb jij interesse in een advies op maat of een restyling van je woning voor de verkoop? Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie.

Blog

Meer tips & adviezen lezen?

Waarom vastgoedstyling werkt: het psychologische aspect

Waarom vastgoedstyling werkt: het psychologische aspect

Bij vastgoedstyling draait het niet alleen om een paar meubels en wat decoratie. Het gaat om het sturen van het onderbewuste van potentiële kopers. Ja, je leest het goed, met vastgoedstyling worden potentiële kopers een klein beetje voor de gek gehouden. Door een...

De vijf geheimen van vastgoedstyling onthult

De vijf geheimen van vastgoedstyling onthult

Voordat we naar de geheimen van vastgoedstyling gaan, leg ik eerst de verschillen tussen vastgoed- en interieurstyling uit. Vastgoedstyling is namelijk niet gewoon interieurstyling met een ander label. Waar interieurstyling gericht is op persoonlijke smaak en...

Tips voor het inrichten van een kleine woning voor de verkoop

Tips voor het inrichten van een kleine woning voor de verkoop

Bij het optimaal verkopen van een woning draait alles om presentatie en het creëren van een onuitwisbare indruk. Dat kan met verkoopstyling. Verkoopstyling is volledig gericht op het zo groot en ruim mogelijk neerzetten van een ruimte. Wanneer het aankomt op de...