Dit zijn de 2023 trends in vastgoedstyling

Jul 3, 2023
Home » Blogs » Verkoopstyling » Dit zijn de 2023 trends in vastgoedstyling

De zwarte keuken met kookeiland, visgraatvloer en de zwarte stalen deuren: we kennen de eigenschappen van de ‘luxe afgewerkte’ huizen op Funda ondertussen allemaal. Net opgeknapte huizen of nieuwbouwwoningen werden steeds vaker opgeleverd met de ondertussen genoemde Funda trend. Het begrip ‘funda huis’ werd geboren. En dat is natuurlijk niet zomaar, want de potentiële kopers vinden het mooi en dus ben je gek als je daar van afwijkt. Maar goed, trends raken ook weer uit en ondertussen zijn we allemaal wel klaar met de zwarte details in combinatie met de visgraatvloeren. En dat zie ik terug in de vele huizen die ik in mijn werk als vastgoedstyliste zie. In dit blog deel ik de trends die nu gaande zijn in de vastgoedstyling van 2023.


Vastgoed- versus interieurtrends

Voordat ik inga op de vastgoedstylingtrends die mij zijn opgevallen, wil ik eerst duidelijk maken dat deze niet hetzelfde zijn als interieurtrends. Interieurstylingtrends hebben meestal betrekking op de algemene trends en ontwikkelingen in de interieurwereld. Deze trends worden beïnvloed door verschillende factoren, zoals de huidige mode, designontwikkelingen en culturele invloeden. Interieurstylingtrends zijn vaak gericht op het creëren van een persoonlijke en unieke leefruimte die past bij de smaak en voorkeuren van de bewoners.

Aan de andere kant zijn vastgoedstylingtrends gericht op het optimaliseren van de verkoopmogelijkheden van een woning. Het doel van vastgoedstyling is om de aantrekkelijkheid en de waarde van een woning te vergroten voor potentiële kopers. Vastgoedstylingtrends zijn vaak meer mainstream en zijn gericht op het creëren van een neutrale en aantrekkelijke uitstraling die een breed publiek aanspreekt. Vastgoedstylingtrends hebben de neiging om iets achter te lopen op de interieurstylingtrends, omdat ze rekening moeten houden met de brede smaak van potentiële kopers en niet te specifiek of gepersonaliseerd willen zijn.


Bye bye zwarte keuken

Waar je eerder de zwarte keuken met keukeneiland kon uittekenen in de net gerenoveerde, luxe afgewerkte woningen, wordt deze langzaam vervangen door de beige variant. Weg met de harde zwarte keuken, welkom aan de lichte en ruimtelijke versie. Ik moet zeggen: ik ben fan! De beige keuken zorgt voor meer ruimte en rust in een woning en is alles behalve saai zolang je hem aankleed met goede accessoires.

 


Speelse tegels en gouden details

Door naar de badkamer. De trend was altijd grote grijze of marmerlook tegels op de vloer en deels tegen de muur, witte of licht eiken badkamermeubels en zwarte kranen. Behalve dat dit natuurlijk een veilige keuze is, is er niet heel veel aan deze trend aan te merken. Toch zie ik hier een nieuwe trend ontstaan, namelijk de kleine en speelse Marokkaanse tegeltjes. Vaak wordt er alsnog voor een veilige kleur als wit of offwhite gekozen, maar dat is natuurlijk logisch met het oog op een zo neutraal mogelijke uitstraling.

Naast de tegels is een opvallende verandering in de badkamer de beweging van zwarte naar gouden kranen en details. Een stuk gedurfder wellicht, maar blijkbaar wel wat potentiële kopers willen.


Alles behalve zwarte stalen deuren

We kunnen bijna wel concluderen dat zwart passe is in de vastgoedstyling, want ook dé zwarte stalen deuren die je in elk Funda huis zag is vervangen. De stalen deuren blijven, en terecht. Maar het valt mij op dat de kleur van het staal alles behalve zwart is. Je ziet veel witte versies, maar ook een beige tint komt regelmatig voorbij.


Kleurtje op de muren

Een trend die ik ook steeds vaker zie bij woningen die worden gerenoveerd voor de verkoop, is dat de muren door het hele huis heen een lichte kleur krijgen in plaats van deze wit te verven. En met kleur bedoel ik geen echte kleur, maar een subtiele beige/offwhite of een hele lichte warme grijstint. Het is een subtiele verandering maar met een groots effect. De warme tint geeft net wat meer warmte en luxe vergeleken met de RAL 9001 of RAL 9010.

Ik schreef al eerder een blog over welke muurkleur geschikt is voor de verkoop van een huis: lees hem hier.


Een blijvertje

Naast de veranderingen in trends, is er ook een blijvertje. De oude vertrouwde en klassieke visgraatvloer is namelijk nog steeds een erg aanwezige trend in vastgoedstyling. En terecht, want hoe vaak ik hem ook heb gezien: hij blijft mooi.


Beige en licht

Uit de opsomming hierboven kunnen we best een duidelijke trend halen. Namelijk: beige en licht. De keukens en stalen deuren gaan van zwart naar beige, de zwarte kranen worden vervangen door goud en daarbij is het gebruik van lichte meubels bij het stylen van een huis die de verkoop in gaat bijna een must. Deze verschuiving van zwart naar licht is niet gek natuurlijk: zwart is een harde en opvallende kleur en kan ervoor zorgen dat een ruimte juist kleiner oogt. Terwijl het in vastgoedstyling draait om het benadrukken van de ruimtelijkheid van een woning. En dat is het beste te bereiken met lichte kleuren.


Hulp nodig?

Wil je jouw huis volgens de laatste trends verkopen? Ik help je graag en kom graag bij je langs zodat we samen een plan kunnen maken voor een optimale verkoop van jouw woning. Neem contact met mij op voor het maken van een afspraak of voor meer informatie.

Vind je het lastig om zelf aan de slag te gaan met deze tips of besteed je de gehele verkoopstyling liever uit? Neem dan contact met mij op. Ik kan je helpen bij de puntjes op de ‘i’ zetten qua styling maar ik kan ook de gehele styling op mij nemen inclusief het verhuren van woonaccessoires en meubels.

Ja, dit wil ik!

Blog

Meer tips & adviezen lezen?

Hoe verkoopstyling stap voor stap in zijn werk gaat

Hoe verkoopstyling stap voor stap in zijn werk gaat

Gaat jouw huis binnenkort in de verkoop en denk je eraan om jouw woning professioneel te laten stylen voor de verkoop? Lees dan dit blog waarin ik je meeneem door de stappen die we bij Huiswerk vastgoedstyling doorlopen jouw woning klaar te maken voor een optimale...

Het perfecte huis voor de juiste doelgroep

Het perfecte huis voor de juiste doelgroep

Het geheim achter een succesvolle verkoop ligt in het begrijpen van je potentiële kopers. Voordat je jouw huis op de markt brengt, is het belangrijk om te bepalen wie de ideale koper zou kunnen zijn. Vervolgens is het belangrijk om je woning naar deze doelgroep in te...

Dit zijn de meest gemaakte fouten bij verkoopstyling

Dit zijn de meest gemaakte fouten bij verkoopstyling

Bij het verkopen van een woning is een goede presentatie van groot belang. Toch zie ik als vastgoedstyliste vaak dezelfde fouten bij het presenteren van woningen voor de verkoop. En dat snap ik heel goed, de lijn tussen goed en fout is dun. Je wil een neutrale...